Verusa’da rüzgar tersine döndü

Verusa Türk Girişim Sermayesi yılın ilk altı ayında 1.3 milyar zarar açıkladı. Şirketin bu kaybının nedeni ise Pamukova Elektrik Üretim...

BORSAGUNDEM.COM

Geçen yılı 2 milyar liranın üzerinde karla kapatan Verusa Türk Girişim Sermayesi (#VERTU) 2023 yılının ilk 6 ayında 1 milyar 261 milyon lira zarar açıkladı. 52 milyon lira sermayesi olan şirketin özkaynakları da zarar rakamı kadar eriyerek 2.4 milyara geriledi. Şirketin rekor oranda zarar yazmasının nedeni ise yine grup şirketi Pamukova Elektrik Üretim’in değerindeki büyük düşüş! Yüzde 51’i VERTU’nun portföyünde olan Pamukova Elektrik’in 2022 yıl sonu değeri 3.3 milyar lira seviyesindeyken 6 ay içerisinde yani 30 Haziran 2023 itibarıyla 1.9 milyara geriliyor. Ne oldu, bu şirket batıyor mu, içi mi boşaltıldı?

Özkaynaklarının yarısından fazlasını bu hisselere aktaran Verusa Türk, 605 milyon lira kar yazmışken bu yıl aynı dönemde 1 milyar 334 milyon zarar etti. Yöneticiler bu gidişatı görmedi mi? Neden halka açık şirketin bu kadar yüksek zarar yazmasına göz yumuldu? Ya da hisselerde fiyat hareketine zemin hazırlamak için geçmiş yıllarda şirketin değeri mi şişirildi?

Bu arada ağustos ayı başında temettü bahanesiyle iki üç gün içerisinde yüzde 20 prim yaptırılan VERTU hissesi açıklanan bilançonun etkisiyle taban oldu!

Halka açık şirketin 1.3 milyarı 6 ayda buharlaştı. Binlerce yatırımcı mağdur!

Günün önemli şirket haberleri 10/08/2023