Usta isimden yeni hafta için dolar ve borsa beklentisi

Yükselen dolar, irtifa kaybeden borsa geride bırakmaya hazırlandığımız haftanın son gününe damgasını vurdu. Peki, yeni haftanın beklentileri ne? Üzeyir Doğan piyasaları Borsagundem.com için yazdı.

DOLARDA YENİ DİRENÇ VE DESTEK SEVİYELERİ

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

DOLAR / TL
Çarşamba akşamı sert değer kaybı yaşayan küresel dolar endeksinin Perşembe günü tepki hareketleri gerçekleştirmesinin yanı sıra TL’nin benzerlerine göre negatif ayrışması kurun önceki günkü seviyeleri olan 5,48 noktalarına dönmesini sağladı. Haftanın son gününde ise Trump’ın Golan tepelerine ilişkin açıklamasının ardından artan jeopolitik riskler ve küresel büyümeye ilişkin artan endişelerle gelişen ülke para birimlerinde görülen sert değer kayıpları Dolar/TL kurunda da sert hareketler yaşanmasını, 24 Ekim’den bu yana görülen en yüksek seviyeler olan 5,74 bölgesinin test edilmesini sağladı. Teknik olarak incelediğimizde; kurun geçtiğimiz hafta içinde görülen zirve seviyeleri aşması ve volatilitenin devam etmesi durumunda 5,7760 seviyesinin üzerinde 5,8745 ve 5,9085 seviyeleri direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Olası düşüşlerde ise önce 5,6490 seviyesi ardından 5,5460 ve 5,4890 seviyelerinin destek bölgeleri olarak izlenebileceğini düşünüyoruz. 

BIST 100
Sene başındaki yükselişin ardından 100.650 ile 105.930 arasında oluşan ve yaklaşık iki aydır devam eden konsolide kanalının geçtiğimiz hafta ilk önce üst bandı test edildi. Bu test kar satışlarını beraberinde getirirken, haftanın son günü küresel negatif görünümün de etkisi ile devam eden satışlar, TL varlıklar üzerindeki etkisini artırdı ve endeks yaklaşık iki aydır içinde kaldığı konsolide kanalının alt bandını kırarak haftayı 99.835’ten tamamladı. Kısa vadede endeksin yeniden 100.650 üzerine çıkarak bu kanalın içine dönememesi hafta içinde satışların sertleşmesine neden olabilir. Gelinen noktada ilk destek 98.800 olarak görünmekle birlikte kanalın kırılması ile oluşan hareketin 95.000 civarını gündeme getirmesi de mümkün olabilir.