USDJPY paritesinde yön aşağı

İş Yatırım sabah raporunda Asya spot piyasalarını ve verileri değerlendirdi

Asya seansının ekonomik veri takvimi oldukça yoğundu, günün devamında da öyle olacak. Sabah saatlerinde Çin Kasım ayı ticaret dengesi verisi öne çıkarken veri beklentinin altında fazla verdi.
Avustralya’da da ticaret dengesi Ekim ayı verisi vardı ve açığın beklentilerin üzerinde olduğunu görüyoruz. AUDUSD paritesi veriden çok etkilenmedi ve 0,7500 civarında yaklaşık bir ayın tepe noktalarında işlem görmekte.
Japonya Ekim ayı cari denge beklentilerin üzerinde fazla verirken 3. çeyrek final GDP beklentileri karşılayamadı ve yıllıklandırılmış bazda 1,3% açıklandı. USDJPY paritesinde hafif aşağı hareket var,
113,50’nin altına inmiş durumda. Paritenin 14 günlük RSI seviyesi de yaklaşık bir aylık aranın ardından yeniden 70,00 aşırı alım sınırı altına indi, 67,00 seviyelerinde bulunuyor.
G10 para birimlerinin tamamında açılışa göre kazanımlı seyir izliyoruz, EURUSD paritesi de 1,0750’den destek alarak 1,0785 seviyelerine yükselmeyi başardı. 1,0800 seviyesinin psikolojik direnci çalışabilir, öğleden sonra ise ECB’yi takip edeceğiz, paritede volatil hareketler görülecektir. Saat farkından dolayı ECB faiz kararı TSI.15:45 itibariyle gelecek.
Spot altın da genel USD hareketi ile paralel alıcılı seyrediyor, güne 1174 civarından başlamasının ardından 1179’a kadar yükseliş gördük.

İş Yatırım