Uşak Seramik hisselerinde neler oluyor

Uşak Seramik hisselerinde Gedik Yatırım merkezli operasyonun perde arkasındaki ismin Kayhan Algur olduğu öne sürülüyor.

Son günlerde bir gün tavan bir gün taban olan hisselerde yaşanan sert fiyat hareketleri dikkatlerin bu yöne çevrilmesine neden oldu. Hisselerde 1.12 lira seviyesinden başlayan hareket bir gün tavan bir gün taban derken bugün 1.83 liraya ulaştı. Hisselerin hareketlenmesine neden olan isim Nagihan Yücekaya. Bir anda 8.6 milyon adet hisse alarak şirketin yüzde 20’sini ele geçirdi Yücekaya.

Peki, Nagihan Yücekaya kimdir ve neden Uşak Seramik hissesi topluyor?

KARSUSAN HİSSELERİNDE DE AYNI İSİM!

Nagihan Yücekaya ismini kamuoyu Karsusan Su Ürünleri’nde daha yakından tanıdı. Karsusan Genel Kurulu'nda yüksek miktarda hisse taşıdığı ortaya çıkan bu hesabın Kayhan Algur’a ait olduğu piyasada uzun süredir konuşuluyor. Çünkü Nagihan Yücekaya, Kayhan Algur’un kız kardeşi.

OPERASYON MERKEZİ GEDİK YATIRIM

Uşak Seramik hisselerinde operasyon merkezi Gedik Yatırım. Gedik Yatırım üst yönetimi son günlerde bu tür yoğun işlem yapan hesapların kime ait olduğunu önemsemeden yapılanlara izin veriyor. Kamuoyu ise merak ediyor, 8.6 milyon adet hissenin alındığı gün hesapta ne kadar para vardı?

Gedik Yatırım bu hesaplar için ne kadar kredi kullandırdı?

Bu işlemlerin perde arkasındaki gerçek isimleri Gedik Yatırım içerisinde kimler biliyor?

Operasyonun perde arkasına ışık tutacak sorular yanıt bekliyor…

Peki kız kardeşi Nagihan Yücekaya’nın hesaplarını kullandığı iddia edilen Kayhan Algur kimdir?

Kayhan Algur, son olarak Usaş hisselerinde manipülatif işlemler yaparken yakalanan bir isim. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2014 yılı sonunda Kayhan Algur’a borsada işlem yapma yasağı getirmişti.

“ÖZEL DURUM YOK” DENİYOR, HİSSELER YÜKSELİYOR

Peki, Uşak Seramik hisselerinde neden bu kadar sert hareketler yaşanıyor? Bu soru SPK ve Borsa İstanbul tarafından da son dönemde sıkça sorgulanıyor. Son bir ay içerisinde 4 defa şirketten kamuoyuna açıklanmamış özel bir durum olup olmadığı sorulurken, şirket ise “Özel bir durum yok” yanıtını veriyor. Buna rağmen hisseler son bir ayda yüzde 65’e yakın prim yapmış durumda.

BEDELLİ SERMAYE ARTIRIMI İÇİN YETKİ 

Bu arada, şirket geçen hafta bedelli sermaye artırımı için çalışmalara başladığını açıkladı. Şirketten bu konuyla ilgili olarak 05.08.2015 tarihinde KAP’a yapılan açıklama şöyle: “Yönetim Kurulumuzun bugün yapmış olduğu toplantıda, Şirketimizin 43.335.930,75 TL çıkarılmış sermayesinin 100.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanının içinde olmak üzere Yönetim Kurulu tarafından bedelli sermaye artırımı için yapısının ve oranının belirlenmesi üzere ilgili birimlere yetki ve talimat verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

TOPLAM YÜKÜMLÜLÜKLERİ 245 MİLYON LİRA 

Şirketin bilançolarına bakıldığında ise kısa vadeli yükümlülüklerinin 167 milyon liraya, uzun vadeli yükümlülüklerinin de 78 milyon liraya ulaştığı görülüyor. 6 aylık bilançolarına göre 43 milyon lira sermayesi olan şirketin toplam yükümlülüğü 245 milyon liraya ulaşmış durumda.