Ünlü yatırımcı Rogers'dan boğa piyasası yorumu

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, Kitco News’e verdiği ropörtajda, "ticari savaş durulduğunda, tarihteki en uzun süreli boğa piyasası sona ermiş olacak" dedi.

BORSAGUNDEM.COM

Rogers Holdings'in Başkanı ünlü yatırımcı Jim Rogers, Amerikan tarihindeki en uzun boğa piyasasının kısa ömürlü olacağını, makroekonomik sorunların yakında ortaya çıkacağını belirtti. 

Rogers'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Bu senenin sonunda ya da önümüzdeki senenin başında  tüm dünyada ekonomi kötüye gitmeye başladığında Trump Çin’i Almanya’yı ya da Japonya’yı suçlayacak. Daha sonra ticari savaş durulduğunda, tarihteki en uzun süreli boğa piyasası sona ermiş olacak."

“Trump ruhuyla ve aklıyla ticari savaşın iyi olduğuna ve galip çıkabileceğine kendini inandırmış durumda ancak bu sürecin sonunda ABD ekonomisi kötüye gittiğinde yine bu durumdan ticari savaşı sorumlu tutacak. Bence dünyadaki hiçbir yer ticari bir savaştan yarar sağlayamamıştır.”

“Altına gelecek olursak,  şuan bu seviyelerdeyken altına dokunmam da satmam da. Eğer altın mı alırsın gümüş mü diye sorulursa ben gümüş alırım çünkü gmüş daha ucuz bir yatırım. Umarım yaşanmaz ama büyük bi çöküş olmadığı sürece ne altın ne de gümüş alma taraftarıyım.”

Ünlü yatırımcı sözlerini “Son olarak bence önümüzdeki haftalarda veya aylarda ayı piyasası yaşanabilir yatırımcılar tetikte ve ne yaşanıp ne bittiğinden haberdar bir durumda olmalılardır.”