Ünlü Spekülatör: Aklı başında kimse dolar almaz

Rogers Holdings'in başkanı Jim Rogers, ABD tarihin en büyük borç yükü altında olmasına rağmen dolara talebin devam ettiğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Doların temellerini sağlam olmadığını söyleyen ve büyük riskler konusunda uyarılarda bulunan Rogers Holdings'in başkanı Jim Rogers, “İnsanlar ABD dolarının güvenli bir liman olduğunu düşünüyor, öyle değil. Temelleri korkunç. Aklı başında hiç kimse ABD dolarını satın alamaz, ama benim çok gerekçelerim var” dedi. Jim Rogers, yüksek borç yükü ve bazı risklere rağmen alternatifi olmadığı için dolara talebin devam ettiğini vurguladı.

EN KÖTÜ AYI PİYASASI GELİYOR

Jim Rogers, doların sonunda aşırı fiyatlanacağını ve bir baloncuk haline geleceğini ve ardından 1970'lerde milyarder George Soros ile Kuantum Fonu'nu kuran emektar yatırımcının satış yapacağını tahmin ediyor. Piyasa zamanlamasında pek iyi olmadığnı belirten Jim Rogers, önümüzdeki iki ya da üç yıl içerisinde büyük bir karmaşa yaşanacağını belirtiyor. ABD hisse senetleri yerine Rus hisse senetleri ilgilendiğini söyleyen Jim Rogers, hayatında gördüğü en kötü ayı piyasası yaşanacağı öngörüsünü tekrarladı.