ÜLKER: Kaynak Holding iddiaları

Kaynak Holding'in gizli ortağı haberinin ardından Ülker grubu hisseleri düşüşte

Cuma günü Sabah Gazetesi'nde çıkan köşe yazısına göre, Sürat Kargo, NT Mağazaları, Sızıntı, FEM ve Anafen dershaneleri gibi onlarca şirketi bünyesinde barındıran ve ilk operasyon yapılan şirket olan Kaynak Holding'in bir şirketine Türkiye'nin en büyük holdinglerinden birinin ortak olduğu iddia edildi.

İddiaya göre, Türkiye'de yediden yetmişe herkese hitap eden onlarca markası olan ve son dönemde yurtdışında büyüyen bu holding, İstanbul'daki bir vakıf üzerinden de örgüte destek sağlıyormuş. Yazıda iki holding arasındaki ilişkinin sadece ortaklık ilişkisi olmadığı,bu holdingin patronunun Kaynak'la ortaklığını yıllarca kendisine bir lütuf olarak gördüğü, hatta holding kayyum atanana kadar 17-25 Aralık sürecinden sonra da FETÖ'nün finansörü olan Kaynak'la ilişkilerini koparmadığı belirtiliyor. 

Bu haberin ardından borsa kulislerinde gizli ortağın Ülker grubu olduğu yönünde dolaşan dedikodular ile en çok düşen hisselerde ilk sırayı GÖZDE, ULKER ve BİZİM hisseleri aldı. GÖZDE hisseleri yüzde 19 kayıpla 1.73 TL'yi görürken, ULKER hissesi 11 düşüşle 16.32 TL'den ve BİZİM hissesi yüzde 14 düşüşle 10.16 TL'den işlem gördü.