Ülker Grubu hisselerinde 'operasyon iması' düşüşü

Sabah ekonomi yazarı Dilek Güngör çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı. FETÖ’cü Kaynak Holding ile büyük bir grubun ilişkisini yazdı. Tarif üzerine borsa kulislerinde ‘Ülker’ adı konuşulmaya başladı. Hisseler sert düşüş yaşadı

Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör’ün hafta sonu yayınlanan FETÖ’cü Kaynak Holding’e yönelik yazısında yer verdiği “Türkiye'de yediden yetmişe herkese hitap eden onlarca markası olan ve son dönemde yurtdışında büyüyen bu holding, İstanbul'daki bir vakıf üzerinden de örgüte destek sağlıyormuş” iddiası borsa kulislerinde dikkatleri Ülker’e çevirdi.
Dilek Güngör’ün ardından bir de operasyon imasında bulunması, haftaya başlarken grup hisselerinde sert düşüşe yol açtı.

“TÜRKİYE’Yİ SARSACAK CİNSTEN…”

Dilek Güngör 11 Kasım 2016 tarihli “Gizli ‘Kaynak’ kim?” başlıklı yazısına, “Bugün size el konulmadan önce Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kasası olarak bilinen Kaynak Holding'le ilgili çok önemli bir detay anlatacağım” diyerek başladı. Gülen Cemaati’nin finansörü Kaynak Holding’e yapılan operasyonu ve Pensilvanya bağlantılarını hatırlatan Güngör, “Peki hâlâ açıklanmayan 'şoke edici' belgeler var mı? Duyduğum kadarıyla var. Hem de açıklandığında Türkiye'yi sarsacak cinsten...” dedi.

“YURT DIŞINDA BÜYÜYEN HOLDİNG”

“Meğer, Kaynak Holding'in bir şirketine Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri ortakmış. Hatta bu holding 17-25 Aralık sürecinden sonra da FETÖ'nün finansörü olan 'Kaynak'la ilişkilerini koparmamış.” İfadesini kullanan Sabah yazarı, “Öğrendiğime göre, Türkiye'de yediden yetmişe herkese hitap eden onlarca markası olan ve son dönemde yurtdışında büyüyen bu holding, İstanbul'daki bir vakıf üzerinden de örgüte destek sağlıyormuş.” diye yazdı.
Dilek Güngör yazısının sonunda anlattığı tüm bilgilerin başsavcılığın dosyasında olduğunu öne sürerek bir de operasyon imasında bulundu: “Velhasıl, yakında işin kokusu ortaya çıkar. Zira, anlattıklarıma ilişkin bütün belgeler soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyasına girmiş...”

ÜLKER GRUBU HİSSELERİNDE SERT DÜŞÜŞ

Sabah ekonomi yazarı Dilek Güngör’ün hafta sonu bombası yeni haftanın başında patladı. Güngör isim vermedi ancak iddia üzerine borsa dünyası hareketlendi. Kulislerde Ülker Grubu’nun adı konuşulmaya başlandı.
‘Operasyon’ imasını da içeren yazının ardından Ülker, Gözde Girişim ve Bizim Toptan hisseleri güne sert düşüşle başladı. Ülker yüzde 13.3, Gözde Girişim yüzde 14, Bizim Toptan hisseleri ise yüzde 15.6 değer kaybetti.

YILDIZ HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Yıldız Holding tarafından yapılan açıklamada, Odatv'de çıkan "Hükümet medyasından Ülker Grubu'na operasyon iması" haberiyle ilgili olarak, "Yazı içeriği Ülker markası ve ürünleri ile ilgili olmamasına rağmen, Ülker markasını içeren görsel eşliğinde kullanılmıştır. Bu durumun tüketici nezdinde yanlış anlaşılmaya sebebiyet vereceği ve marka imajımızı zedeleyeceği açıktır" denildi.