Türkiye'ye yaptırım isteyen senatörlere Trump'tan kapak!

ABD'li senatörler Lindsey Graham ve Chris Van Hollen'in, Türkiye'ye yaptırım istemesine Başkan Trump'tan açıklama geldi. Trump, "Türkiye'yi seviyorum. Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) ile iyi anlaşıyorum" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayacak NATO zirvesi öncesi Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, Fransa, Ukrayna ve İngiltere ilişkilerinin yanı sıra Türkiye'ye ye de değindi. Türkiye'yi sevdiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iyi anlaştığını söyleyen Trump, Türkiye'nin kendilerine desteğini övdü.

ABD'li senatörlerden Trump’a 'Türkiye'ye yaptırım uygula' çağrısı

MACRON'A SERT TEPKİ GÖSTERDİ

ABD Başkanı Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un NATO'ya ilişkin  ifadelerine tepki gösterdi. Trump, "NATO'nun beyin ölümünün  gerçekleştiğini söylemek çok aşağılayıcı" dedi. Trump, Türkiye'yle iyi ilişkilere sahip olduklarını belirtti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un NATO'nun beyin ölümü  ifadesine tepkiler devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump yaptığı  açıklamada, "NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemek çok  aşağılayıcı" ifadelerini kullandı. Trump, NATO'ya en fazla ihtiyaç duyan ülkelerin başında Fransa'nın  geldiğini belirterek, "Bu tarz açıklamalar çok tehlikeli" şeklinde  konuştu.