Türkiye evde kalıyor

Korona virüsle mücadele kapsamında vatandaşların girişine kapatılan terminaller, piknik alanları ve sahiller bomboş kaldı.

İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan ek genelgeyle şehirler arası otobüs seferlerinin valiliklerin iznine bağlanması ve son seferlerin dün 17.00 itibarıyla sonlandırılması kararının ardından denetimler artırılırken, büyükşehirlerde ve tatil yerlerinde parklar ve piknik alanları da sessizliğe büründü.

İstanbul Anadolu Yakası’ndaki Harem Otogar İşletmesi, faaliyetlerini geçici olarak durdurdu. Üsküdar Belediyesine bağlı Harem Otogarında 220 acenteye bağlı 80 yazıhane bulunuyor.

Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bazı seferlerin birleştirildiği, birçok seferin de getirilen sınırlandırmadan dolayı iptal edildiği öğrenildi.

Edirne’de tren seferlerinin durdurulması nedeniyle Edirne Garı da kapatıldı.

Geçtiğimiz pazar günü balık tutan ve spor yapan vatandaşların akın ettiği sahiller, bu pazar boş kaldı. Spor amaçlı dışarı çıkan birkaç kişinin dışında yasaklara bu kez riayet eden vatandaşlar, geçtiğimiz haftanın aksine Arnavutköy Sahili ve Galata Köprüsü'ne akın etmedi.

İBB trafik yoğunluk haritasına göre geçen pazar yüzde 13 olan yoğunluğun ise bu hafta yüzde 9'a gerilediği görüldü.

Türkiye’nin gözde tatil yerleri Bodrum ve Marmaris’te de sahil, yürüyüş yolu ve plajlar tam bir sessizliğe gömüldü.

‘Evde kal’ çağrısını dikkate alan İzmirlilerin hafta sonlarını değerlendirmek için tercih ettiği piknik alanları da en boş günlerinden birini yaşadı.