Türkiye bu ‘flaş’ kararı ilk bizden okudu

Borsa Gündem'in hafta sonu manşetten yayınladığı ‘Gezi Parkı projesinde mahkemenin yürütmeyi durdurma karanının iptali’ bugün gazetelerin manşetinde

İnternet haber sitelerinde ‘flaş’ diye duyurulan Gezi Parkı ile ilgili ‘mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması’ haberini Türkiye ilk olarak geçtiğimiz hafta sonu Borsagundem.com’dan okudu. 19 Temmuz Cuma günü Borsagundem.com’da yer alan “FLAŞ! Topçu Kışlası'nın önü açıldı” manşetinde “İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin Taksim’deki Gezi Parkı’nın yerine Topçu Kışlası yapılmasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı, Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi” deniliyordu. İşte Türkiye’yi kasıp kavuran, dış dünyada imaj tartışmasına kadar varan olayların başladığı Gezi Parkı ile ilgili bu çok önemli gelişme, Borsa Gündem’in yayınından 3 gün sonra bugün yeniden manşetlerde.
Hürriyet.com.tr’de yer alan 'flaş' haber aynen şöyle: Gezi Parkı’na 'Topçu Kışlası süsü verilen AVM yapılmasına olanak tanıdığı' öne sürülen Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararının iptali amacıyla açılan davada, 6. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını Bölge İdare Mahkemesi oybirliği ile kaldırdı. Böylece parkta inşaat faaliyetleri yapılmasının önündeki hukuki engel kalkmış oldu.