Türk Hava Yolları hisselerinde insider trading mi yapıldı?

THY bilanço rakamlarını açıklamadan önce hissede yabancıların yoğun satıcı olması ‘insider trading’ kuşkularını gündeme taşıdı.

BORSAGUNDEM.COM - KULİS HABER

Son dönemde borsada yatırımcıların yakından takip ettiği Türk Havayolları hisselerinde sert satışlar ve beraberinde gelen geri çekilme endeksteki yukarı yönlü hareketi de frenliyor. 12 Şubat’ta 15 lira seviyesinden başlayan düşüş dün de devam etti. Güne 13.70 liradan başlayan hisse gün içerisinde 13.29’a kadar geri çekildi ve seansı 13.34 lira olarak kapattı.

Dün akşam üstü şirket, 2018 yılı mali tablolarının Gelir İdaresi Başkanlığı’na sunulduğunu KAP aracılığıyla duyurdu.

Bilanço detaylarına bakıldığında şirketin 2018 yılını 7 milyar 828 milyon lira zararla kapattığı görülüyor.

Bazı yabancı kurumlar ise sanki şirketin bu kadar yüksek zarar açıklayacağını biliyormuş gibi birkaç gündür hissede yüklü satışlar yapıyordu.

Hissede yoğun satıcıların başında Merrill Lync geliyor. İkinci sırada Citi Menkul, üçüncü Deutsche, dördüncü Global Menkul, diğeri ise Credit Suisse.

Özellikle yabancı kurumların bilanço rakamları gelmeden önce yoğun satışa geçmesi, hem borsadaki hem de THY hisselerindeki düşüş borsa çevrelerinde sorgulanmaya başlandı. Hissede pozisyonu olan ve alım yapmaya devam eden yatırımcılar, “Yabancılar bilanço bilgilerini önceden öğrendiği için mi sattı?” sorusuna yanıt arıyor.