Turex’de usulsüz işlem yapan kişi yakalandı

Borsa İstanbul hızlı hareket ederek Turex’te usulsüz işlem yapan Hakan Dıravacı hakkında önleyici tedbirleri devreye soktu

Bugün borsa açılışta yaptığı usulsüz işlemlerle birçok hissede sert düşlere neden olan Hakan Dıravacı hakkında önleyici tedbirler alındı. Borsa İstanbul yönetimi oldukça hızı bir şekilde karar alarak 12399538 sicil numarayı Hakan Dıravacı hakkında şu tedbirleri uygulamaya aldı:

“Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. maddesi çerçevesinde, Tureks Turizm Taşımacılık A.Ş. (#TUREX.E) payının piyasasında Yönerge'nin 6. maddesinde belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle aşağıda adı belirtilen yatırımcı hakkında Borsamız Pay Piyasası'ndaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 16/04/2021 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" önleyici tedbirleri uygulanacaktır.”

HAKAN DIRAVACI’NIN SİCİLİ KABARIK

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Kelebek Mobilya ile Aksu İplik hisse senetlerinde gerçekleşen işlemlerde, Sermaye Piyasası Kanunu’nun ilgili maddesinde tanımlanan suçun unsurlarını içeren fiilleri nedeniyle ''Hakan Dıravacı, Barış Önvural, Nilgün Derya Dıravacı ve Efrahim Çekiç'' hakkında Cumhuriyet Savcılığ bulunmuştu.
Suç duyurusuna rağmen usulsüz işlemlere devam eden Dıravacı para cezasına çarptırılmıştı. SPK, Hakan Dıravacı’ya Işıklar Enerji ve Yapı Holding hisselerinde gerçekleştirdiği işlemlerde yanıltıcı izlenim uyandırması nedeniyle 198.912,02 TL idari para cezasına çarptırmıştı.
Bu cezayla da akıllanmayan Hakan Dıravacı, geçtiğimiz aylarda ağır bir para cezasına daha çarptırıldı. SPK, İhlas Holding AŞ ve Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırmak nedeniyle Hakan Dıravacı'ya toplam 2 milyon 744 bin 450,4 lira idari para cezası verilmesine karar verdi.

PİRAMİT MENKUL NASIL İZİN VERDİ BU İŞLEMLERE?

Piramit Menkul Değerler üzerinden bu sabah yapılan bir yatırımcının yaptığı işlem tüm piyasaların morallerini bozdu! Borsa İstanbul, sabah seansında “Bu nasıl bir iş, hesapta olmayan, pasif alım yazılan hisseler nasıl satışa konu edilebildi, buna kim izin verdi?” dedirten bir satışa sahne oldu. Anormal işlemle birlikte yeni halka arzların da etkilendi, hisselerde sert düşüşler yaşandı.
Son günlerde tavan seviyelerinden aldığı hisselerle 150 bin adet hisseye ulaşan bir hesaptan 750 bin lot satış geldi. 600 bin adet olmayan hissede satışa konu edildi. Satış işlemeli bütün dengeleri sarstı.

Piramit Menkul bu işleme nasıl izin verdi?

Merkez sonrası gerileyen borsa günü yatay tamamladı

Qua Granite’ten bedelsiz sermaye artırım kararı