Turcas'ta hisse satışı

Turcas'ın iştirakleri arasında hisse satışı için görüşmelere başlandı

Turcas Petrol ile Rafineri Holding A.Ş. arasında; Turcas Grubu'nun STAR'da dolaylı olarak sahip olduğu %18,5 oranındaki hisselerin, %13,5'lik kısmının Rafineri Holding A.Ş.'ye satışı konusunda görüşmelere başlandı.

Turcas Petrol'den yapılan KAP açıklaması şöyle:
''Bilindiği üzere %99,9 oranındaki bağlı ortaklığımız Turcas Rafineri Yatırımları A.Ş. aracılığıyla SOCAR Turkey Yatırım A.Ş.'nin %18,5'ine sahip bulunmaktayız.  SOCAR Turkey Yatırım A.Ş. ise İzmir Aliağa'da 10 milyon ton/yıl kapasiteli STAR Rafineri Proje'sinin sahibi olan STAR Rafineri A.Ş.'nin (STAR) %100 oranında hissedarıdır. Yine bilindiği üzere SOCAR Turkey Yatırım A.Ş.'deki diğer ortaklarımız %41,5 pay ile Rafineri Holding A.Ş (%100 SOCAR Turkey Enerji A.Ş. iştiraki) ve %40 pay ile Ministry of Economic Development of Azerbaijan Republic (MED)'dir. 

Şirketimiz ve bağlı ortaklığımız Turcas Rafineri Yatırımları A.Ş. (birlikte "Turcas Grubu" olarak anilacaktir) ile Rafineri Holding A.Ş. arasında; Turcas Grubu'nun STAR'da dolaylı olarak sahip olduğu %18,5 oranındaki hisselerin, %13,5'lik kısmının Rafineri Holding A.Ş.'ye satışı ve dolayısıyla Turcas Grubu'nun STAR'daki dolaylı hissedarlık oranının %5'e düşmesi konusunda görüşmelere başlanmıştır. Söz konusu işlemin tamamlanması taraflar arasında ulaşılacak mutabakata tabi olup konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile zamanında paylaşılacaktır.''