Tukaş hisselerinde neler oluyor?

Tukaş'ta patron 2 milyon adet hisse aldıktan sonra 1.5 liradan 6.5 liraya kadar yükselen hisseler taban oldu

BORSAGUNDEM.COM / KULİS HABER

Yıl başından bu yana 1.5 liradan 6.5 liraya yükselerek yüzde 300’ün üzerinde prim yapan Tukaş hisseleri bugün yüzde 20 oranında düştü. 4.92 lira ile taban fiyata gerileyen hisselerde alıcı bulunmuyor.

Son aylarda sık sık olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine sahne olan Tukaş hisseleri kısa bir süre önce Galip Öztürk ile anılmaya başlanmıştı. İş Finansal Kiralama hisselerinde yapılacağı iddia edilen operasyona Tukaş ismi de karışmıştı. Başarısız operasyon sonrası şirkete yakın isimlerle Galip Öztürk’ün arası açıldığı öne sürülmüştü. Hatta mahkemenin kapasından döndükleri söyleniyordu. Galip Öztürk devreden çıktıktan sonra İzmirli Serkan Korkmaz’ın ismi uzun süre borsa kulislerinde Tukaş ve İş Finansal Kiralama hisseleriyle anıldı.

PATRON ALDI HİSSE ÇÖKTÜ

Hisselerde özellikle bugün yaşanan sert düşüş üst üste iki devre kesici uygulamasını da hayata geçirdi. Ancak devre kesicilerden önce “hisse senedi alım satım” açıklamasında sonra yaşanan hareket dikkatlerin Cem Okullu üzerine çevrilmesinde etkili oldu.

Cem Okullu imzasıyla yayınlanan KAP açıklamasının detayları şöyle:

“09.10.2019 - 09.10.2019 tarihinde TUKAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 6 - 6,15 TL fiyat aralığından 2.000.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 0 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte TUKAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 09.10.2019 tarihi itibariyle %41,03 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür.”

Hisse 1.5 liradan 6.5 liraya gidiyor. Patron 2 milyon adet alım yapıyor, ertesi gün hisse taban oluyor. İzmir’de olağanüstü gelişmeler yaşanıyor…