Tuğçelik’te ortak satışı hani yalandı Nergiz

“Halka açıldığı günden bu yana patronun yüklü miktarda hisse satışına sahne olan Tuğçelik'te Mehmet Nergiz yeniden satışa geçti” dedik, dediğimiz çıktı. Hem de Nergiz’in açıklamasıyla…

BORSAGUNDEM.COM

Borsagundem.com’un halka açık şirketlere yönelik yaptığı cesur habercilikte, güvenilirliğin ve doğruluğun tartışmasız tek adresi olduğu bugün bir kez daha kanıtlandı. Hem de öğlen yayınladığımız, “Tuğçelik hisselerinde yeni ortak satışı” manşetimizi aceleyle karalamaya kalkışan ama yüzüne gözüne bulaştıran Mehmet Nergiz tarafından…

Borsanın en manipülatif hisseleri arasında gösterilen Tuğçelik’in sık sık SPK’dan ceza alan patronu Mehmet Nergiz, haberimizden 2.5 saat sonra KAP’a gönderdiği açıklamada, haberimizde yer alan “Tuğçelik’te yeni satış dalgası başladı, piyasada 1 milyon adede yakın ortak satışı yapıldığı konuşuluyor” ifadelerine karşılık, “Asılsız haber, mesnetsiz iddialar” dedi. Yetmedi, Borsagundem.com’un manşeti için, “Tuğçelik hisselerinde olumsuz fiyat dalgalanması yaratıyor” suçlaması yapmak istedi. Üstelik, manşette yer alan ve borsagundem.com’un ‘ortak satışı’yla ilgili sorusuna karşılık verdiği “Rakamın o kadar yüksek olmadığı” yanıtına rağmen.
Aslında hem satışı itiraf etti hem gizlemek istedi. Sonra da çamur atmak!
Ama olmadı, beceremedi. Yatsıya kadar bile bekleyemedi...

Tuğçelik hisselerinde yeni ortak satışı

KAP’A İKİ AYRI AÇIKLAMA

Tuğçelik tarafından akşam saatlerinde KAP’a gönderilen iki ayrı duyuruda, Mehmet Nergiz’in yatırımcı cephesinden mümkün olduğunca uzak tutmak istediği bilgi, toplam 2 milyon 137 bin 900 adet Tuğçelik hissesinin satışının yapıldığı ortaya çıktı. İlk açıklamada Mehmet Nergiz’in kendisi tarafından bugün 1 milyon 250 bin adet, ikincide ise geçtiğimiz Cuma günü Nergiz’in şirketi Unimarin Denizcilik tarafından 887 bin 900 adet Tuğçelik hissesinin satışının gerçekleştirildiği açıklandı. Yani borsagundem.com’un haberindeki ‘piyasada konuşulduğu söylenen’ satış doğrulandı. Küçük bir farkla, haberde 1 milyon adet diye geçiyordu, yaklaşık 900 bin çıktı.

Saat 17.57’de gönderilen açıklamada, “07.08.2017 tarihinde Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamülleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ile ilgili olarak 3.90-3.92 fiyat aralığından 1.250.000,00 adet satış islemi tarafımca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamülleri Sanayi ve ticaret A.Ş sermayesindeki paylarım 07.08.2017 tarihi itibariyle %33,53 sınırına düşmüştür. Satıştan elde edilen tutarın tümü şirket hesaplarına aktarılmış olup, 2018 yılında başlayacak olan Vestel ve BMW projelerinin yatırımda kullanılacaktır.” denildi.

Saat 18.01’de şu açıklama yayınlandı:
“04.08.2017 tarihinde Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamülleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ile ilgili olarak 4.00-4.06 fiyat aralığından 887.900,00 adet satış işlemi tarafımca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamülleri Sanayi ve Ticaret A.Ş sermayesindeki paylarım 04.08.2017 tarihi itibariyle % 0'a düşmüştür. Satıştan elde edilen tutarın tümü şirket hesaplarına aktarılmış olup, 2018 yılında başlayacak olan Vestel ve BMW projelerinin yatırımda kullanılacaktır.”

‘MESNETSİZ İDDİA’ DEDİ AMA KENDİ DOĞRULADI

KAP açıklamalarının da sergilediği gibi yani borsagundem.com’un kamuoyuyla paylaştığı “1 milyon adet satış yapıldığı konuşuluyor” ifadesi Nergiz tarafından doğrulandığı gibi, bir de bunun üstüne 1.25 milyon adet fazladan satış yapıldığı da belirtildi.

Öyleyse… Rakamlar böyleyse… Durum bu kadar açıksa...
Sorulması gereken asıl soru şu:

*Borsagundem.com’un meydana çıkardığı Tuğçelik hisselerinde başlatılan ortak satışı mı yalan?
*Böyle önemli bir satışı, Tuğçelik hissedarlarıyla ve borsa dünyasıyla paylaşması mı suç?
*2014 yılı ortasında halka açılan Tuğçelik hisselerinde yapılan izinsiz ortak satışları nedeniyle patron Mehmet Nergiz’ın sık sık SPK’dan ceza aldığı bilgisi mi iftira…

Bilinmeli ki, Borsagundem.com iftira atmaz, yalan yazmaz.
Bir patron ‘iki’ kez açıklama yapmadan önce ‘bir’ kez ama iyice düşünmeli…