Trend GYO halka açıldığı gün çöktü

Bu sabah Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Trend GYO hissesi, ilk gün yüzde 10 kaybettirdi. Yatırımcılar tepkili…

BORSAGUNDEM.COM

Suudi Arabistan, Ürdün ve Yemen vatandaşı  4 ortak tarafından kurulan, iş alanı olarak Türkiye’de faaliyet gösteren Trend GYO halka açılan şirketler kervanına katıldı. Ancak Borsa İstanbul’daki ilk gününde yatırımcılarını şoke etti. Çünkü büyük ümitler, yerini büyük hayal kırıklığına terk etti. Talep toplamada 1.52 TL’den hisse alan tasarruf sahipleri borsada işleme açılır açılmaz çöken Trend GYO karşısında şaşkınlık içinde.

1.52’DEN AÇILDI, 1.37’YE DÜŞTÜ

Gong’la birlikte yüzde 7 zararla açılan, gün içinde 1.37 ‘ye kadar düşen hissede kayıp oranı yüzde 10’a ulaştı. İlk gün çıkış beklentisiyle gözlerini İstinye’ye çeviren yatırımcılar ise yaşadıkları büyük zarar karşısında çaresiz kaldı. Bir yatırımcının dile getirdiği tepki ise tüm üzüntülerin ortak sesi oldu. Yatırımcı, “Bugün halka arz olan Trend GYO’yu talep edip aldım ama artı piyasa da ilk işlem gününde yüzde 7'ye varan bir düşüş ile açtı. Yeni mağduriyetler oluşmasını engellemek için ne yapmak lazım” dedi.Halka açıldığı gün sert düşüşe sahne olan hisseyle ilglii olarak yatırımcılar, "Kim kaç liradan aldı ki bu fiyattan hisse satıyor. Acaba el altında iskontolu hisse mi satıldı?" diye tepki gösteriyor. 

“BÜYÜK HALKA ARZLARA GÖLGE DÜŞÜRDÜ” TEPKİSİ

İlk gün çöküş, Borsa kulislerinde de gündem oldu. 1,92 TL fiyat biçilen ama talep toplamada yüzde 21 iskonto uygulanarak 1.52 TL’den satılan Trend GYO’nun daha ilk günden zarara yol açması, son dönemde yapılan büyük halka arzlara gölge düşürmesi adına yatırımcılar arasında tepki topladı.

11.4 MİLYONLUK HALKA ARZ

Trend GYO’nun halka arz büyüklüğü 11. 4 milyon TL. 30 milyon lira sermayesi olan şirket, 7.5 milyon adet nominal değerli pay ile Kolektif Yatırım Ürünleri ve Yapılandırılmış Ürünler Pazarı’nda  TDGYO koduyla işlem görmeye başladı.