Ticari taksi sahiplerini korku sardı

Ekrem İmamoğlu’nun yeni taksi plakaları için ihale açacağını açıklamasına üzerine panikleyen taksi sahipleri, “Böyle bir talebimiz yok” dedi

Ekrem İmamoğlu’nun yeni plaka açıklaması ticari taksi sahiplerini tedirgin etti. Plaka fiyatları 2 milyon lira gibi astronomik seviyeye ulaşan, çalıştırdıkları şoförlerin bile sigortasını ödemeyen cüzi miktarda vergi veren ticari taksi sahiplerini korku sardı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul'da taksi sayısının artacağına ilişkin söylentilerle ilgili "Şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden öyle bir talebimiz yok." cevabını verdi.

Ticari taksilerle ilgili “…değişim saati, yağmur yağdı araç kalmadı, kısa mesafeye gitmem” şeklinde tepkilerle karşılaşan İstanbul halkı ise “Taksi plakası ihalesi ya da sayısına Eyüp Aksu mu karar veriyor? diye tepki gösterdi. Kararın Büyükşehir Belediyesi tarafından verileceğini söyleyen vatandaşlar, “Değeri 2 milyon liraya ulaşan plakalar kimlerin tekelinde, yıllık ne kadar vergi ödüyorlar, önce bunların hesabını versinler” diyor.