THY hisseleri yabancılara satılabilir iddiası

THY'ye sermaye enjeksiyonu konusuyla ilgili haberler devam ederken, bugün hisse satışının gündeme gelebileceği öne sürüldü. Varlık Fonu yönetimi ise bu iddiaları yalanladı

Dünyanın sayılı havayolu şirketlerinden biri olan THY'nin mali yapısının güçlendirilmesi konusunda yeni adımlar atılacağı konusundaki haberler yayınlanmaya devam ediyor. THY ise dün KAP'a bir açıklama yaparak bu konda şirkete bir bilgi verilmediğini beyan etti. Reuters Haber Ajansı, Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) corona virüsü salgınından en kötü etkilenen şirketlerden Türk Hava Yolları (THY) ile bir sermaye desteği ya da finansman sağlanması programı için görüşmeler yürüttüğünü duyurdu. Haberde yüzde 49.12 hissesi TVF'nin kontrolünde olan THY'yi kurtarma programının yöntemi ile ilgili görüşmelerin sürdüğü, hangi yöntemin kullanılacağının ve programın tutarının henüz netleşmediği belirtildi.

HİSSE SATIŞI VE SERMAYE ARTIRIMI

Türkiye’de havacılık sektörü ekonomisine en hakim isimlerden Pegasus Havayolları Eski Kurucu Ortağı-Danışman Alper Eliçin, “Varlık Fonu yüksek faizle borçlanıp, THY'de sermaye artışı yapabilir. Bir de THY hisselerinin kendine ait bölümünü yabancılara kısmen veya tamamen satabilir. Asıl yapması gereken küçülmesini sağlamak, ama cesaret edemiyor” dedi.
Eliçin şöyle devam etti: “Esas olan bu aşamada ciddi ve bilinçli küçülmeye gitmektir. Bu şartlarda küçülerek güçlenmek, zamanı gelince yeniden büyümenin temellerini atar. Bir nevi ağaç budamak gibi. Böyle bir strateji borçlanmayı veya hisseleri nispeten uygun fiyata satmayı kolaylaştırır.”

VARLIK FONU YALANLADI

Son dakika gelen habere göre Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez, "Bizim 1 tane bile THY hissesi satma planımız yoktur. Bu manipüle edilecek bir konu değildir." dedi.
Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Sönmez, "THY, pandemi sürecinde havacılık sektöründe kazanan oyunculardan biri olacaktır, bunu net söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.