THY 1.5 milyarlık hisse geri alımı yapacak

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, 1 milyar 500 milyon liraya kadar hisse geri alımı yapılacağını duyurdu

BORSAGUNDEM.COM

Türk Hava Yolları (THYAO) Yönetim Kurulu, bugün (9 Mart) şirket paylarının geri alınmasını teminen 'Hisse Geri Alım Programı'nı onayladı.

Programda, küresel ekonomideki dalgalanmaların, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkların THYAO hisseleri üzerinde olumsuz etki yaptığı belirtilerek, hisse fiyatındaki dalgalanmaların sınırlandırılması ve şirketin kendi hisselerine yatırım yapması amacıyla gerek görüldüğü durumlarda hisse geri alımının yapılmasının planlandığı belirtildi.

Hisse geri alımı için Genel Kurul'a 3 yıllık bir yetki veren programda, ortaklık kaynakları ve faaliyetlerinden sağlanan nakitten karşılanmak üzere, geri alım için 1.500.000.000 TL’ye kadar fon ayrıldığı kaydedildi.
Konuyla ilgili KAP'a yapılan açıklamaya göre, payların geri alımlarında alt fiyat limiti sıfır, üst fiyat limiti ise 30 TL olacak.Pay geri alım programının 31 Mart'ta yapılacak genel kurul toplantısında onaya sunulacağı ifade edildi. THY'den KAP'a yapılan bir diğer açıklamada ise 2019 yılına
ilişkin kar payı dağıtımı yapılmayacağı belirtildi.

THY'nin geri alım programıyla ilgili tüm detayların yer aldığı PDF dosyasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.