THK yangın uçaklarını hazırlıyor

Geçtiğimiz sene 250 bin futbol sahası büyüklüğünde ormanını kaybeden Türkiye’de herkes bu yıl hazırlıkların durumunu merak ediyor.

Geçtiğimiz yıl 250 bin futbol sahası büyüklüğünde ormanını kaybeden Türkiye’de herkes bu yıl hazırlıkların durumunu, yeterince ve zamanında uçak tedarik edilip edilmeyeceğini merak ederken, THK’dan sürpriz bir adımla sosyal medya hesabından “yangınlara hazırlanıyoruz” mesajı geldi. Instagram’daki “THK Teknik” adlı resmi hesapta, CL-215 uçaklarının tamir ve bakım işlemi yapılırken kaydedilen videonun altında şu mesaj verildi: “CL-215 uçaklarımızı yangınla mücadeleye hazırlıyoruz.”

THK yönetimindeki Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Kaya, geçtiğimiz Kasım ayında şu açıklamayı yapmıştı:

CL-215’ten 3’ü büyük bakım ihtiyacı nedeniyle atıl duruma düştü. Kalan 6 uçağımız geçtiğimiz yıl ihaleye hazırlandı ancak şartname nedeniyle ihaleye katılamadı. 6 uçaktan 4’ü için TUSAŞ’la anlaşmaya vardık. İmzalanan sözleşme gereği TUSAŞ 4 uçağın revizyon malzemelerinin tedarikini ücretsiz olarak yapmaya başladı. THK olarak yangın sezonuna yetiştirmek üzere 4 uçağımızı hazırlayacağız. 6 uçaktan geriye kalan 2 yangın söndürme uçağı için 2,5 milyon dolar gibi bir paraya ihtiyacımız var, bunu da karşıladığımız takdirde 6 uçak da yangın söndürme sezonuna hazır hale gelebilecektir.”
(Yusuf Demir-Sözcü)

Yanan ormanda vurgun!

THK'nın tartışılan uçakları yenileniyor