TGSAS’ta manipülatörlerin işbirliği

Hisseyi 4 liradan 12 liraya taşıyan manipülatör grup yabancı gibi gösterdikleri H. Ö.’ye mal kilitlemiş

BORSAGUNDEM.COM KULİS HABER

Borsagundem.com 4 liradan 5 liraya fırlayan TGS Dış Ticaret (TGSAS) hisselerinde yaşananların perde arkasını 21 Ekim tarihinde gündeme taşımıştı. Dün itibarıyla hisselerdeki yükseliş 12.40 liraya kadar devam etti. Ardından sert düşüş süreci başladı. Dünkü düşüşün ardından ilk seans taban olan hisseler 10.45 liradan kapandı. İkinci seansta da taban olan hisseler 9.95 lira oldu.
 
900 BİN LOT ORTAK SATIŞI YAPILACAK

Hafızaları tazelemek gerekirse hisselerde bir anda yaşanan sert yükselişin perde arkasında 2 Ekim tarihinde ‘borsada işlem gören tipe dönüşüm’ için yapılan başvuru gösteriliyor. O tarihte KAP’a yapılan açıklamada, Ahmet Akcan 65 bin adet, Burak Tanrıverdi 448 bin adet, Çağla Polat 54 bin 710 adet, İrfan Özortaç 60 bin adet ve Mustafa Koray Ayrıcı 17 bin adet hisseyi borsada işlem gören tipe dönüştürmek için başvuruyor.


 
MANİPÜLATÖRLER BİR ARAYA GELDİ
 
Zaten hisselerdeki yükseliş de bu açıklamadan sonra başlıyor. Yani ortaklar yaklaşık 900 bin adet, şirketin yüzde 10’undan fazlaya denk gelen hisseleri piyasaya sürmek istiyor, bunun karşılığında da fiyat yükselişe geçiyor. Borsa kulislerinde konuşulan iddialara göre Kayhan ve Ferhan ekürisi iş başındaymış.
Kayhan ve Ferhan yanlarına yeni isimler alarak hissedeki operasyona hız vermiş. Son düşüşün detaylarına bakıldığında iddialara göre sanki yabancıya hisse satılıyormuş havası yaratılıyormuş.
 
MERILL LYNCH’TEN YAPILAN ALIMLAR KİME AİT?

Ünlü yatırım bankası Merill Lynch belki de tarihinde ilk kez bir hissede al-sat yapan kurum oldu. Merill Lynch’ten gelen alımların bir işadamına ait olduğu ileri sürülüyor. İddiaya göre işadamının başka hisselerini satan manipülatörler, karşılığında TGSAS hissesi kilitlemişler. Operasyonda ayrıca ‘Can’ namı diğer ‘Damat’ ve Desa Murat’ın aktif rol oynadığı öne sürülüyor. 

SON DÖNEMDE TGSAS HİSSESİNDE YAŞANAN FİYAT HAREKETLERİ