Temapol hisselerinde yeni isim Batia Mitrani

Temapol hisselerine gelen yabancı alımları Batia Mitrani’nin organize ettiği iddia ediliyor

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Defter değeri 1.3 lira olan Temapol Polimer Plastik hisseleri yeniden 10 liranın üzerine çıktı. Özsermayesi 18 milyon lira olan şirketin piyasa değeri 145 milyon lira. Uzun süredir adı birçok isimle anılan hissede son günlerde yaşanan önemli bir gelişme de Deutsche Bank ve Citibank gibi yabancı kurumların alıcı olması. Hisse seçerken çok dikkatli davranan, likiditesi olmayan hisselere yatırım yapmayan ve uzun vadeli mali beklentileri dikkate alan yabancılar neden Temapol hissesi alır? Bütün piyasa bilir ki Temapol hem de bu fiyatlardan yabancı yatırımcının radarına girebilecek hisselerden değildir.

CITIBANK VE DEUTSCHE BANK’TAKİ ALIMLAR

O zaman hemen akıllara  “Peki, Citibank ve Deustche Bank’ın aldığı hisseler kimin?” sorusu geliyor. Borsa kulislerinde alımları yapan ismin, Yasef Mitrani’nin ablası Bati Mitrani olduğu konuşuluyor. Plaspak, Etiler Gıda, MMC Sanayi, Atlantik Petrol hisselerinde yaşananların bir benzeri şimdi Temapol hisselerinde hayata geçirilmeye çalışılıyor. İddia ise büyük; İsviçre’nin en önemli yatırım bankalarından biri olan UBS’te fon yöneticisi olan Batia Mitrani’nin, yönettiği fonların bir kısmıyla komisyon karşılığında bu tarz hisselere yatırım yaptığı öne sürülüyor. İşlemlerin Türkiye’deki ayağını Yasef Mitrani’nin organize ettiği konuşuluyor. Yüzde 35-40 komisyon karşılığında bu tarz fiyatı şişmiş hisselerde alım yapan ekibin, takas gerçekleştikten sonra farkı nakit olarak aldığı iddiası uzun süredir piyasalarda konuşuluyor. Komisyonun önemli bir kısmının İsviçre’ye gönderildiği, bir kısmının Türkiye’de paylaşıldığı ileri sürülüyor. Temapol hisselerinde yaşanan yabancı alımlarının da bu şekilde gerçekleştiği borsa kulislerinde konuşuluyor.

AYLİN ÇELİK VE ALİ ÇETİN ŞENER İSMİ

Hissedeki operasyonu ise Aylin Çelik’in organize ettiği iddia ediliyor. 5 lira ile 10 lira arasında gidip gelen hisseler son günlerde yaptığı sert yükselişle yeniden 10 liranın üzerine çıktı. 

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kayınbiraderi Ali Çetin Şener’in de operasyonu finanse eden kişi olduğu ileri sürülüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerinin 2011 yılında eski futbolcu Mecnur Çolak liderliğinde borsada yapılan 100 milyon liralık vurgun için hazırladığı örgüt şemasında Aylin Çelik ve Ali Çetin Şener’in ismi de yer alıyor.

Tahtanın trade işlemlerini de Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) hakkında çok sayıda manipülasyon suçlaması yaptığı Yusuf Teker’in gerçekleştirdiği öne sürülüyor.

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...