Teknosa satılıyor mu?

Media Markt, Teknosa'yı satın almak için görüşüyor

Media Markt'ın Teknosa'yı satın almak için görüşmeler yaptığı belirtildi.

Bloomberg International'ın konuya yakın dört kaynağa dayandırdığı habere göre, Alman teknoloji perakendecisi Media Markt Saturn, Sabancı Holding’den Teknosa’yı satın almak istiyor.

Haberde, kaynakların Media Markt’ın Sabancı’nın Teknosa’daki tüm hisselerini satın almak için görüştüğünü söylediği ifade edildi.

Piyasa değeri 566.5 milyon lira olan Teknosa'nın sermayesi 110 milyon lira seviyesindeyken özsermayesi -47.4 milyon lira seviyesinde. Şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 25 seviyesinde. Teknosa, son açıkladığı bilançosunda 4.3 milyon lira zarar etmişti.

TEKNOSA HİSSELERİ HAREKETLENDİ

Haber sonrasında Teknosa'nın (TKNS) hisseleri gün içindeki 5,19 TL'den TSİ 16:30'da 5,48 TL'ye çıktı. TSİ 17:00'da ise 5,21 TL'ye geriledi. Media Markt hisseleri ise yüzde 6'dan fazla artış gösterdi.

İlk mağazasını 2007 Eylül ayında İstanbul Ümraniye’de açan MediaMarkt, 14 adedi İstanbul’da olmak üzere Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İzmit, Kayseri, Samsun, Malatya, Mersin, Konya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da toplam 45 mağazası ile hizmet veriyor.

Girişim değeri 170 milyon dolar olan Teknosa, 2017'de 933 milyon dolarlık satış yaptı. Geçen yıl 3,1 milyar TL ciroya ulaşan Teknosa'nın ise Türkiye'nin 70 ilinde toplam 210 mağazası bulunuyor.