TCMB'deki kritik bayrak değişimi için geri sayım

Borsa Gündem'in edindiği bilgilere göre Merkez Bankası'ndaki görev değişimi en kısa sürede Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçirilecek

BORSAGUNDEM.COM

Yeni dönemde ekonominin patronu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yönetiminde gerçekleştireceği kritik değişiklik için gözler Resmi Gazete'ye çevrildi.

Borsa Gündem'e gelen bilgilere göre, TCMB'deki önemli bayrak değişimi için geri sayım başlarken, kararın en kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

Resmi Gazete'de yayımlanacak karar ile Hafize Gaye Erkan, TCMB Başkanlığı görevini Şahap Kavcıoğlu'ndan devralacak. ABD’de 'Müthiş Türk Kızı' olarak tanınan Gaye Erkan göreve başladığında, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın Merkez Bankası Başkanı' unvanını da kazanacak.

Mehmet Şimşek, Gaye Erkan ile görüştü

Bakan Şimşek'in ilk önemli operasyonunu TCMB yönetiminde gerçekleştireceğini Borsa Gündem, pazartesi günü manşetine taşımış, gün içerisinde Şimşek hem Kavcıoğlu ile, hem de Gaye Erkan ile görüşme yapmıştı.

"Acil önceliğimiz ekibimizi güçlendirerek, güvenilir bir politika oluşturmak"

Bugün piyasa kapanışının ardından sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Şimşek, 'kurala dayalı politika' vurgusu yaparak, acil önceliklerinin ekiplerini güçlendirmek ve güvenilir bir program oluşturmak olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek operasyona Merkez’den başladı

 

Şimşek, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Daha zengin ve dirençli bir Türkiye yaratmak için takip edeceğimiz prensipler şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaktır.

Yerel ve uluslararası zorluklar arasında yol alırken, öngörülebilirliği artırmak için kurala dayalı politika oluşturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz.

Kestirmeler veya hızlı düzeltmeler olmasa da, tecrübe, bilgi ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engelleri aşmamızda yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Acil önceliğimiz, ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program oluşturmaktır.

Mehmet Şimşek'ten kurallara dayalı politika vurgusu