Taşeron işçinin maaşı iyileşmedi

Kamuda çalışan taşeron işçiler için yapılması planlanan “maaş iyileştirmesi” başka bahara kalıyor

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda kamuda çalışan tüm taşeronların asgari ücret üzerinden maaş almasını engellemek için bir ücret skalası oluşturulması ve buna göre maaşların farklılaştırılması öngörülmüştü.

Ancak son aşamada, taşeron işçiye maaş skalasından “şimdilik” vazgeçilmesine karar verildi. Pakete son şekli hükümet verecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise önceki gece Meclis Genel Kurulu’nda taşeron uygulamalar konusundaki çalışmaları Başbakanlığa taslak olarak sunduklarını açıkladı. Taşeron uygulamasının, çeşitli vesilelerle gündeme taşınan önemli bir sorun olduğunu kaydeden Çelik, taslağın, taşeron çalışanlarının yıllık izinleri, kıdem tazminatı ve ücretlerinin güvence altına alınması, sözleşmenin kısa değil asgari 3 yıl yapılması, asıl işveren ile alt işverenin kesin olarak ayrılması gibi düzenlemeleri içerdiğini söyledi.

Çelik, kısa süre içinde parlamentoya göndermek istedikleri söz konusu taslakla ilgili olarak gruplar arasında uzlaşma olacağı inancını taşıdığını ifade etti.