Taksim iftara hazır

Taksim Meydanı'nda ilk iftar için hazırlıklar son sürat devam ediyor

Ramazanın ilk iftarı için Taksim Meydanı’nda hummalı bir hazırlık başladı. Daha önce iftar çadırlarında halka verilen yemekler bu kez ilk kez Taksim Meydanı’nda verilecek. Bambaşka bir iftar organizasyonu ise Anti-Kapitalist Müslümanlar ve Devrimci Müslümanlar gruplarının çağrısıyla gerçekleşecek. Galatasaray Lisesi'nin önünden başlayarak Gezi Parkı'na kadar ulaşması planlanan iftar yemeğinde masa sandalye olmayacak.Ramazan ayının ilk iftarı bu akşam yapılacak. Beyoğlu Belediyesi de bu akşam Taksim Meydanı’nda iftar sofrası kuruyor.
Daha önceki yıllarda farklı noktalarda kurulan iftar sofraları için bu sene ilk kez yayalaştırma çalışmalarının sürdüğü Taksim Meydanı tercih edildi.
Beyoğlu’ndaki iftar organizasyonunun daha önce Gezi Parkı’nda yapılacağı açıklanmıştı. Ancak daha sonra masaların Taksim Meydanı’nda kurulmasına karar verildiği öğrenildi.
Çalışmalar hummalı bir şekilde sürerken çok sayıda masa meydana yerleştirilmiş durumda. İftar saatinde binlerce İstanbullunun Taksim Meydanı’nda oruçlarını açması bekleniyor.
Meydanda yaklaşık 1500 kişilik yemek dağıtılacağı öğrenilirken, vatandaşlar oruçlarını çorba, pilav, et sote ve tatlıdan oluşan menü ile açabilecekler.