Takasbank’ta büyük tasfiye

Takasbank’ta Murat Ulus’un istifasıyla başlayan ayrılık rüzgarı, bugün Genel Müdür Yardımcılarına uzandı. 3 GMY de görevden alındı…

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL

Takasbank’ta deprem gibi operasyon... Eski Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’nın ‘prens’leri arasında gösterilen Murat Ulus’un Mart 2016’da yapılan Genel Kurul toplantısında yeniden atanmayınca Takasbank Genel Müdürlüğü görevinden istifasının ardından, Kurum’da sular durulmadı. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre tüm Takasbank Genel Müdür Yardımcıları görevden alındı. Cengiz Özübek, Galip Karagöz ve Sezai Bekgöz’ün görevden alınmasıyla bir döneme imzasını atan ekip, tasfiye edilmiş oldu. Bilindiği gibi Takasbank’ta başlatılan değişim harekatı yaklaşık 1 ay sonra Borsa İstanbul’da devam etmiş, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür değişikliği yaşanmıştı.

TAKASBANK BORSAYA BAĞLI BİR ŞİRKET

İlk Borsa Başkanı Muharrem Karslı'nın yeğeni Emin Çatana'nın uzun yıllar genel müdürlüğünü yaptığı Takasbank ise 1992 yılında Borsa İstanbul (İMKB) ve üyelerinin ortaklığıyla İMKB Takas ve Saklama AŞ ismiyle kuruldu. İlk zamanlarda borsa üyelerine sadece takas ve saklama hizmeti veren şirket, 1994 yılında müşteri bazında takas ve saklama hizmeti vermeye başladı, 1996 yılında da Takasbank adıyla sektör bankasına dönüştü.