Tahvil kralından uyarı, 'Nakitte kalın'

Tahvil kralı Jeffrey Gundlach korona virüs piyasasında Wall Street yatırımcılarının tahvil yerine nakde yönelmeleri gerektiğini söyledi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

DoubleLine Capital’in kurucusu ve tahvil kralı olarak bilinen Jeffrey Gundlach korona virüs sebebiyle dalgalanmakta olan Wall Street için en doğru pozisyonun nakitte kalmak olduğunu belirtti.

Gundlach tahvil piyasasıyla alakalı, “Faiz oranlarının yönünü açıklamanın çok da anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Bence nakitte kalmak daha iyi olacak. Yatırımlarda kesinlikle haklı olsanız ve 10 yıllık düşük faiz oranlarını düşünseniz bile hiç para kazanamazsınız” dedi.

Gundlach CNBC'ye verdiği röportajda, yatırımcıların tahvil piyasasının nereye gittiğine dair bahis oynamamaları gerektiğini çünkü uzun tarihli hazine piyasalarında bir tahminde bulunmaktan elde edilecek çok para olmadığını söyledi.

FED  tekrar faiz indirebilir

ABD Merkez Bankası’nın (FED) iki hafta içerisinde tekrar faiz indirmesini savunan Gundlach, korona virüs piyasasında hiç kimsenin hiçbir şey bilmediğini bu yüzden de dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Jeffrey Gundlach'a göre FED büyük bir ihtimalle bu ayki toplantısında 50 bp faiz indirimine giderek etkisini giderek artıran korona virüse karşı ABD ekonomisine tampon oluşturmaya çalışacak.

Gundlach, CNBC ile Perşembe günü gerçekleştirdiği mülakatta “Sadece iki hafta içinde gelecek toplantıda bir 50 bp daha indireceklerini düşünüyorum.” dedi.

Korona virüsün ABD'de yayılması ve ekonomiye büyük çaplı bir zarar vermesi endişeleri piyasaları sert vurdu. S&P 500 Endeksi geçen 10 günde yüzde 9 düştü. Şirketler finansalları ve satışlarıyla ilgili uyarılarda bulunuyor. ABD 10 yıllıklarının faizi rekor seviyelere gerilemiş durumda.

FED'in gösterge faizinin büyük bir ihtimalle sıfıra ineceğini söyleyen Gundlach, bankanın negatif faiz yerine muhtemelen varlık alımlarını sürdüreceğini ya da parasal genişlemeye gideceğini belirtti.

Ayrıca Gundlach, “Altın şu anda sahip olunacak en iyi şey ve yeni zirvelere yöneldi.” dedi. Gundlach, finans ve ulaşım sektörlerinden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Altın fiyatlarında Goldman Sachs tahmini