SSM'den S-400 ve Altay tankı açıklaması

Savunma ve Sanayi Müsteşarı demir, S-400 temini için takvim belirleme konusunda görüşmeler yaptıklarını belirterek "Minimum 2 yılda teslimat başlayacak" dedi. Demir, Altay tankı için teklif vermede 2 aylık süre kaldığını söyledi

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi teminine ilişkin, "Takvim hususunda öne çekme için belirli görüşmeler yaptığımızdan dolayı tam bir zaman vermek istemiyorum ama minimum 2 yılda teslimat başlayacak diyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Demir, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından düzenlenen İnsansız ve Otonom Kara Araçları Tasarım Yarışması'na (ROBOİK) ilişkin lansman toplantısında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımına ilişkin sorular üzerine Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin bazı açıklamalar yaptığını anımsattı.

Demir, "Basında öyle bilgiler okuyorum ki herkes bizden çok daha fazla şey biliyor. Bilinenlerin bir kısmı doğru, bir kısmı maalesef yanlış. Çok fazla şey yazılması kafa karışıklığına sebep oluyor. Belli bir takvimi var tabii ki. Takvim hususunda öne çekme için belirli görüşmeler yaptığımızdan dolayı tam bir zaman vermek istemiyorum ama minimum 2 yılda teslimat başlayacak diyebiliriz." ifadelerini kullandı.