SPK’ya 4 yeni üye atanıyor

Kurul üyelerindeki eksiklik nedeniyle 1 aydır toplanıp karar alamayan Sermaye Piyasası Kurulu’na 4 yeni isim katılıyor.

BORSAGUNDEM.COM-ÖZEL HABER

Sermaye Piyasalarının otoritesi ve Türk ekonomisinin önemli aktörü Sermaye Piyasası Kurulu’nda yaşanan büyük sıkıntıya son. Üye eksikliği nedeniyle bir ayı aşkın zamandır toplanamayan ve karar alamayan Kurul’daki sorunu çözecek kritik hamle bugün geldi. Karar problemine son verecek atamalar gerçekleşiyor.

Borsagundem.com’a ulaşan bilgilere göre, 4 yeni üyenin SPK’ya atanmasına yönelik Bakanlar Kurulu’nda imzalar atıldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın da imzası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı sonrası yeni atamaların Resmi Gazete’de yarın (bugün) yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Bilindiği gibi halen Başkan Vahdettin Ertaş ile Başkan Vekili Murat Koç ve Üye Birol Küle’nin görev yaptığı 7 kişilik Sermaye Piyasası Kurulu’ndan önce Prof.Dr.Nurullah Genç milletvekilliği aday adaylığı için 2015 Şubat ayında ayrılmıştı. Himmet Karadağ da 1 Nisan 2016’da Borsa İstanbul Başkanlığı’na seçilince Kurul Üyeliğini bıraktı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası SPK’da yapılan soruşturmalar kapsamında ise Kurul Üyeleri Bülent Görkem ve Bekir Sıtkı Şafak’la yollar ayrıldı.

Çoğunluk sağlanamadığı için SPK 26 Temmuz 2016’dan bu yana toplanamıyor ve karar alınamıyordu. 4 yeni atamanın resmileşmesinin ardından Sermaye Piyasası Kurulu’nun yeniden işler hale geleceği ve Bültenlerin yeniden yayınlanmasına başlanacağı ifade edildi.