SPK'dan Tacirler Yatırım'a 4,8 milyon lira ceza

SPK, Tacirler Yatırım Menkul Değerler'in 4.776.688 TL idari para cezası ödemesini kararlaştırdı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Tacirler Yatırım Menkul Değerler hakkında yürütülen incelemeler sonucunda şirkete yüklü miktarda idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Ceza kararıyla ilgili SPK bülteninde yer alan bilgilere göre Tacirler Yatırım, hisseleri BIST-30 Endeksi’nde yer alan Pegasus Hava Taşımacılığı'nın (#PGSUS) pay sırasının 14.01.2021 tarihinde geçici olarak işleme kapatılmasına ve ilgili pay sırasında gerçekleşen tüm işlemler ve bekleyen emirlerin Borsa İstanbul Borsacılık Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Yönetmeliği’nin ilgili maddesi kapsamında iptal edilmesine sebebiyet verecek şekilde, aracı kurumun risk yaratacak işlemlerin tespiti ve çapraz olarak kontrol edilmesi hususlarında iç denetim sistemindeki eksiklikler nedeniyle 4.776.688 TL idari para cezası ödeyecek. Murat Tacir'in patronu olduğu aracı kurum daha önce de SPK tarafından cezalandırılmıştı.
Geçen yıl SPK, yürütülen incelemelerde mevzuata aykırılıklar tespit edilen Tacirler Portföy'e toplamda 85 bin 266 lira idari para cezası kesmişti. 

RTA'nın tahsisli sermaye artırımına SPK'dan onay

Türkiye’nin güneş enerji devi Margün halka açılıyor

Fitch, Türkiye'nin 2021 yılı büyüme tahminini yükseltti

Borsa İstanbul'da 4. çeyrekte 48 hissenin endeksi değişecek