SPK'dan CRDFA hisessinde 6 aylık tedbir ve işlem yasağı kararları

SPK, Creditwest Factoring hisselerinde 6 ay süreyle tedbir uygulanmasına karar verdi. Kurul ayrıca, hissede 6 isme de 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanacağını duyurdu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Creditwest Faktoring (CRDFA) pay piyasasında 16 Aralık 2019 ile 3 Ocak 2020 tarihleri arasında meydana gelen fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle yürütülen incelemesini tamamladı.

SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen 8 Ocak 2020 tarihli işlemlerden başlamak üzere, 6 ay süre ile yatırım kuruluşlarının müşterilerinden CRDFA pay piyasasında internet üzerinden emir kabul etmelerinin yasaklanmasına karar verildi.

6 İSME İŞLEM YASAĞI GETİRİLDİ

Bültende ayrıca, Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin ilgili maddesi kapsamında 8 Ocak 2020 tarihinden itibaren aralarında Üstün Can Kabaklı, Sinem Erman Aras, Özgür Gümüş, Burçin Gümüş, Ahmet Ağababaoğlu ve Oylum Özkaya Korkmaz'ın bulunduğu 6 isme borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verildiği kaydedildi.