SPK'dan Ataç'ın içini boşaltanlara suç duyurusu

SPK, Ataç İnşaat ve Sanayi'nin içini boşaltan 9 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bülteni yayınlandı. Kurul, tasfiye halindeki Ataç İnşaat Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında yapılan incelemeler sonucunda, 9 kişi hakkında suç duyurusunda bulunma kararı verdi.

Bültende yer alan bilgilere göre Kurul; kasıtlı olarak gerçeğe aykırı hesap açılması, kayıtlarda muhasebe hilesi yapılması ve muhasebe hilelerini gerçeğe uygun gösterme adına bağlı ortaklıklar olan Anteks Tekstil ve Antalya Koleji arasında fiktif faturalar kesilmesi sebebiyle, Kamil Feridun Özkaraman, Önder Kenan Gökkaya, Melih Yücel, Arif Engin Ergüden, Serhat Uysal, Abdullah Sami Akşemsettinoğlu, Murat Uysal ve Mustafa Deniz Ak hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

SPK ayrıca, Halil Ataman hakkında Ataç İnşaat ile ticari ilişkisi bulunmayan Blane Teknoloji Sistemleri San. ve Tic. AŞ (Eski unvanı: Setap Teknoloji Sistemleri San. ve Tic. AŞ)’ye verilen 19.754.000 TL’lik 4 adet çekin dayandığı Zorbey Otomotiv firması ile imzalanan 08.02.2013 ve 17.07.2013 tarihli sözleşmeler ve Telos Investments S.A. tarafından Ataç İnşaat’a konulan fonlardan 2.810.000 TL’lik kısmının Halil Ataman tarafından alınması ve bu tutarın 2014 yılı Kasa hesabından Kanunen Kabul Edilmeyen Giderler hesabına atılmak suretiyle silinmesi sebebiyle de suç duyurusunda bulunacak.