SPK'dan 5 kişiye yasak

Sermaye Piyasası Kurulu, kanunda belirtilen suç unsurları nedeniyle 5 kişiye suç duyurusu ve yasak getirdi. Bir kişinin lisansı da iptal edildi...

SPK Haftalık Bülteni'nde 5 kişiye 9 farklı hissede suç unsuru taşıyan nedenler nedeniyle hem suç duyurusunda bulunuldu hem de ceza verildi.
Listede en dikkat çekici isimler MENSA'nın patronu Faik Ulutaş ve Galatasaray'ın eski başkanı Faruk Süren. Faik Ulutaş'a 22.09-14.12.2010 döneminde Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş. oydan yoksun (MEMS1) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler nedeniyle suç duyurusu ve 6 ay işlem yasağı cezası verildi.
Emine Öner isimli aracı kurum çalışanına da farklı tarihlerde 7 şirkette yaptığı işlemler nedeniyle ceza verildi. Emine Öner'e COSMO, BOSSA, FVORI, MEMSA, MEMS1, HATEK, MRTGG'da yaptığı işlemlerde SPK Kanunu'nun 107/1 maddesinde belirtilen suçu işlemesinden dolayı suç duyurusu ve 6 ay işlem yasağı verildi. Emine Öner'in ise SPF Temel Düzey Lisansı 6 ay süreyle iptal edildi.
Makina Takım ve Mert Gıda hisselerinde SPK Kanunu'na uygun olmayan işlemler yapan Faruk Süren için de suç duyurusu yapıldı ve 6 ay işlem yasağı kondu.
Fazıl Dindar isimli şahıs için MAKTK, TRNSK, HATEK, MRTGG hisselerinde SPK Kanunu'na aykırı işlemler nedeniyle hem suç duyurusu hem de 6 ay işlem yasağı kondu.
SPK son olarak, Cemil Çakmaklı adlı şahısa Favori Dinlenme Tesisleri hisselerinde SPK Kanunu'nun 107/1 maddesi kapsamında işlem yapılmak üzere suç duyurusunda bulundu ve 6 ay işlem yasağı getirdi.