SPK'dan 5 hissede 108 kişiye 2 yıl işlem yasağı

SPK usulsüz işlem yapan şahısları yakaladı. 108 kişi 2 yıl boyunca borsada işlem yapamayacak

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi sonucunda, haklarında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilen ve suça konu işlemlerin gerçekleştirildiği hesapların sahibi olan 108 kişi hakkında, 2 yıl süreyle borsalarda geçici işlem yapma yasağı getirilmesine karar verdi.SPK haftalık bültenine göre,
Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ (BLCYT), Baysan Trafo Radyatörleri Sanayi ve Ticaret AŞ (BAYRD), Denge Yatırım Holding AŞ (DENGE) ve Hitit Holding AŞ (HITIT) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi sonucunda, haklarında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilen ve suça konu işlemlerin gerçekleştirildiği hesapların sahibi olan 108 kişi hakkında, 2 yıl süreyle borsalarda geçici işlem yapma yasağı getirilmesine de karar verildi.

YATIRIMCILARI SEVİNDİREN KARARLAR

Kararlar küçük yatırımcılar cephesinde byük takdir topladı. Yatırımcılar diğer manipülasyonların da kısa sürede cazalandırılmasını bekliyor. Borsada yatırımcı sayısının artması için sayıları giderek azalan piyasa dolandırıcılarının bir an önce temizlenmesi bekleniyor.
Uzmanlar ise yatırımcıların Gözaltı Pazarı hisselerinden uzak durumasını öneriyor. Özellikle son dönemde gündeme gelen özsermayesininin önemli bölmünü kaybetmiş yani teknik iflas konumuda olan hisselerin büyük risk taşıdığı belirtiliyor. Yatırımcıların mali yapısı güçlü beklentisi olan ve kar eden hisseleri tercih etmeleri halinde hiçbir dönem zarar etmeyecekleri vurgulanıyor.


İŞTE İŞLEM YASAĞI GETİRİLEN KİŞİLER VE YASAKLI PAY KODLARI: