SPK'dan 3 isme suç duyurusu

SPK Haftalık Bülteni'nde üç isim hakkında suç duyurusunda bulunulması kararı alındı

SPK Haftalık Bülteni yayımlandı. Bültene göre Evrensel Tarım Maden Gıda İnş. Nak. San. Tic. A.Ş. ve CLK Holding A.Ş. şirketlerinin zarara uğratılması nedeniyle Murat ÇELİK, Osman ŞİŞMANOĞLU, Ayhan ÖZTÜRK'e 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 155’inci maddesi gereğince suç duyurusunda bulunulması kararı Kurul tarafından alındı.

Bunun yanısıra, CLK Holding AŞ’nin (Şirket) maliki olduğu, kayıtlı değeri 2.048.439 TL olan taşınmazın usulsüz ve haksız bir şekilde devredilmesi ve şirketin en az bu tutarda zarar uğratılması dolayısıyla varsa zarar gören yatırımcıların, söz konusu taşınmazın
devrine ilişkin yönetim kurulu kararında imzaları bulunan yönetim kurulu üyeleri Osman ŞİŞMANOĞLU, Ayhan ÖZTÜRK, Doğan CANSIZLAR ve Tarık TEKİN hakkında dava açabilecekleri hususunun Kurul Bülteni aracılığıyla kamuya duyurulmasına ve söz konusu hususta şirket ortaklarının bilgilendirilmesini teminen konunun şirket tarafından yapılacak olan ilk genel kurul toplantısının gündemine alınmasının CLK Holding AŞ’den istenmesine karar verilmesine, Kurul'un 05.06.2014 tarihli toplantısında diğer hususların yanı sıra; 10.03.2014 tarihinde halka açık CLK Holding AŞ’nin maliki olduğu kayıtlı değeri 2.048.439 TL olan gayrimenkulün haksız ve usulsüz bir şekilde devredilmesi ve şirketin en az bu tutarda zarar uğratılması fiiline ilişkin olarak 6362 sayılı SPKn’nun 92’nci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri uyarınca söz konusu gayrimenkulün satışının iptali ile tapu sicil kayıtlarının terkini için dava açılmasına ve üçüncü kişilere devrinin engellenmesi amacıyla mahkemeden ihtiyati tedbir kararı istenmesine karar verilmiş olup; CLK Holding AŞ’nin Çankaya ilçesindeki gayrimenkulünün satış işleminin iptali ile tapu sicil kayıtlarının terkini talebiyle Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin E.2014/802 numaralı dosyası üzerinden açılan dava devam ettiği yönünde bilgi verildi.