SPK, Plaspak olayına el koydu

Şirketin patronu Gökhan Şıkrak'ın yaptığı yanıltıcı açıklamalar sonrası savunması talep edildi

SPK Haftalık Bülteni yayımlandı. Uzun süredir düşüş eğiliminde olan ve finansal sıkıntı içinde olduğundan iflas erteleme için mahkemeye başvuran Plaspak Kimya'nın patronunu SPK yakaladı.
Geçtiğimiz günlerde sitemizde yayımlanan röportajında şirketin geleceğine ilişkin açıklamalar yapan Gökhan Şıkrak, SPK'nın radarına takıldı.
Röportajda, KAP'a açıklanan hususların uyuşmaması nedeniyle şirketin patronu Gökhan Şıkrak'ın savunmasının alınmasına Kurul karar verdi.

İŞTE SPK'NIN DETAYLI AÇIKLAMASI

Plaspak Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Şirket)’nin 02.11.2015 tarihli KAP açıklamasına konu edilen, Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan ŞIKRAK’ın Borsa Gündem İnternet Sitesi’nde yayınlanan röportajında Şirketin faaliyet ve finansal durumu hakkında yer alan hususlar ile Şirket tarafından 17.11.2015 tarihli KAP açıklamasında yer alan hususların uyumlu olmaması nedeniyle 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)’nun 104 (VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 6 ncı maddesi) ve 107/2 maddeleri kapsamında yapılacak değerlendirmelerde dikkate alınmak üzere Şirket ve Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan ŞIKRAK’tan savunma alınmasına karar verilmiştir.