SPK, Niğbaş'taki manipülasyona el koydu

SPK, bir süredir olağandışı fiyat ve miktar hareketleri yaşanan Niğbaş hakkında iki ayrı tedbir kararı aldı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Niğbaş Niğde Beton (NIBAS) hisselerindeki manipülasyona ilişkin harekete geçti. Konu ile ilgili SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, 19 Kasım 2018 ile 18 Ocak 2019 tarihleri arasında NIBAS pay piyasasında gerçekleşen olağan dışı fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle Kurul tarafından iki ayrı tedbir kararı alındı.

Kurul kararına göre, 23 Ocak 2019 tarihli işlemlerden başlamak üzere 6 ay süre ile yatırım kuruluşlarının müşterilerinden NIBAS pay piyasasında internet üzerinden emir kabul etmeleri yasaklandı. SPK ayrıca, 18 Ocak 2019 tarihi gün sonu itibarıyla mülkiyetinde toplam sermayeye oranı %5 ve üzerinde NIBAS payı bulunduran gerçek ve tüzel kişilerin 22 Ocak 2019 tarihi itibarıyla mülkiyetinde bulunan NIBAS paylarının 6 ay boyunca borsada satışa konu edilememesine karar verdi.

DÜN BRÜT TAKASA ALINMIŞTI

Bir süredir olağandığı fiyat ve miktar hareketleri yaşanan NIBAS hisselerine, Borsa İstanbul tarafından Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında önce açığa satış ve kredili işlemler yasağı getirilmiş, dün piyasa kapanışının ardından da hisseler brüt takasa alınmıştı.

Niğbaş brüt takasa alındı

Niğbaş Niğde Beton'a tedbir getirildi