SPK, NIBAS'ta uygulanan 4 tedbirin süresini 6 ay uzattı

SPK, NIBAS hissesinde yaklaşık 3 aydır uygulanmakta olan tedbirin süresini 6 ay uzatma kararı aldı. Kurul ayrıca, hissedeki işlemleri nedeniyle 6 kişi ve 4 şirkete de işlem yasağı getirdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Niğbaş Niğde Beton (NIBAS) pay piyasasında 12 Kasım 2019 - 18 Kasım 2019 döneminde ve 11 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen işlemlere ilişkin incelemesini tamamladı.

SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği’nin ilgili maddeleri kapsamında hissede uygulanan;

- Yatırım kuruluşlarının müşterilerinden internet üzerinden emir kabul etmelerinin yasaklanması,
- Brüt takas,
- Kredili işlem ve açığa satış yasağı,
- Tek fiyat yöntemi ile işlem görme

tedbirlerinin 18 Aralık 2019 tarihinden itibaren 6 ay süreyle uzatılmasına karar verildi. Söz konusu tedbirler, NIBAS hisselerinde SPK'nın 13 Eylül 2019 tarihinde aldığı karar ile yaklaşık 3 aydır uygulanıyordu.

HİSSEDEKİ 6 İSİM VE 4 ŞİRKETE İŞLEM YASAĞI

Bültende ayrıca, NIBAS hisselerindeki işlemleri nedeniyle 6 şahıs ve 4 şirket hakkında geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verildiği kaydedildi.

Karara göre, Anıl Özgür, Cuneyt Güler, Filiz Kumru, Hasan Saruhan, Kemal Yiğit ve Yılmaz Özgür isimli 6 kişi, Çemaş Döküm, IP Intercapital Markets A.D, Işıklar Holding ve Özışık İnşaat unvanlı 4 şirket 18 Aralık 2019 tarihinden itibaren borsalarda 6 ay süreyle işlem yapamayacak.