SPK, KOTEDER ile paydaş toplantısı gerçekleştirdi

SPK’da gerçekleştirilen toplantıda, borsada işlem gören  şirketlere ilişkin son dönem gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu açıklandı

Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye sermaye piyasalarının arz ve  talep yönlerinin güçlendirilmesi, sermaye piyasalarında güven ve  etkinliğin daha da artırılması, sektörle diyaloğun güçlendirilerek  faaliyetlerin kamuoyu ve paydaşlar nezdinde bilinirliğinin artırılması  amaçlarına yönelik olarak düzenli aralıklarla paydaş toplantıları  düzenliyor. Bu kapsamda “Borsaya Kote Ortaklık Yöneticileri Derneği” (KOTEDER)  ile dün Ankara’da Sermaye Piyasası Kurulu’nda paydaş  toplantısı gerçekleştirildi.

Kurul Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu başkanlığında, KOTEDER Başkanı Nalan Erkarakaş, Başkan Vekili İlhami Koç, Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Eser ve Sevdil Yıldırım’ın yanı sıra Kurul Üyeleri,  başkan yardımcıları ve ilgili birim yöneticilerinin katıldığı toplantının oldukça verimli geçtiği ntı gerçekleştirildiği belirtildi.

SPK'dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Ülkemiz sermaye piyasalarının borsada işlem gören şirketler  bağlamında değerlendirildiği paydaş toplantısında, borsada işlem gören  şirketlere ilişkin son dönem gelişmeler hakkında görüş alışverişinde  bulunulmuştur. Aynı zamanda sektörün borsada işlem gören şirketlere  dönük Sermaye Piyasası Kurulu’ndan beklentileri, önerileri ve halka  arzların artırılması yoluyla sermaye piyasalarının derinleştirilmesine  ve geliştirilmesine yönelik önerileri de değerlendirilmiştir."