SPK, iki şirketin sermaye artırım talebini reddetti

Sermaye Piyasası Kurulu, Euro Yatırım Holding ve Egeplast'ın sermaye artırımı başvurularına olumsuz yanıt verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yapılan değerlendirmeler sonucunda iki şirketin sermaye artırımı başvurularının reddedildiğini açıkladı.

Euro Yatırım Holding'in bedellisine ret

Kurul, Euro Yatırım Holding'in (#EUHOL) bedelli sermaye artırımı başvurusunu reddetti.

Euro Yatırım Holding, 60.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin mevcut ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanmaksızın tamamı nakden karşılanmak üzere 300.000.000 TL’ye artırılması nedeniyle ihraç ve halka arz edilecek 240.000.000 TL nominal değerli paylara ilişkin izahnamenin ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunun onaylanması için SPK'ya başvuruda bulunmuştu.

Egeplast'ın hem bedelli, hem bedelsiz sermaye artırımı kabul edilmedi

SPK, Egeplast Ege Plastik Ticaret ve Sanayi (#EPLAS) tarafından yapılan hem bedelli, hem de bedelsiz sermaye artırımlarını kapsayan başvurunun kabul edilmediğini duyurdu.

Kararla ilgili SPK haftalık bülteninde yer alan açıklamaya göre Egeplast, 20.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin mevcut ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanmaksızın 180.000.000 TL'lik kısmı nakden ve 100.000.000 TL’lik kısmı ise iç kaynaklardan karşılanmak üzere 300.000.000 TL'ye artırılması için SPK'ya başvuru yapmıştı.

Dolandırıcı Ayhan Öztürk ve ekibine Pera'da ceza

Penguen'in patronlarına SPK'dan ceza

SPK, Kalkınma Bankası'nın sermaye artırımına onay verdi

BİST, 8 hissede VBTS kapsamında tedbir uygulanacağını duyurdu

Taç Tarım'ın hisse kodu 'OTTO' olarak değiştirilecek