SMART: Bir ayda %350 yükseldi risk aşırı arttı

Smartiks Yazılım (SMART) paylarında olağan dışı fiyat ve miktar hareketleri görülüyor

Bir ay gibi kısa süre içinde yüzde 350'den fazla primlenen Smartiks Yazılım (SMART) hisselerinde yukarı yönlü sert fiyat hareketleri bugün de dikkat çekiyor.

5 Kasım tarihinde piyasa kapanışını 2.55 liradan yapan SMART, tam bir ay sonra bugün (5 Aralık) tarihinde 11.55 lirayı test etti. Bu iki değer baz alındığında prim %350'yi aştı.

TEB Yatırım son analizinde hissenin tavsiyesini AL'dan TUT'a çekmiş ve hedef fiyatını 4.49 olarak belirlemişti.  Buna rağmen hisse 10 liraları aştı. Ayrıca SMART'ın defter değeri 1.77 lira olarak göze çarpıyor. 

BORSA İSTANBUL FİYAT HAREKETİNİN NEDENİNİ SORDU

Borsa İstanbul, Smartiks Yazılım'a olağan dışı fiyat miktar hareketlerinin nedenini sordu. Smartiks Yazılım Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, "Şirketimizin payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'ne göre kamuya açıklanmamış özel bir durum bulunmamaktadır" dedi.

UZMANLAR UYARDI!

Smartiks paylarına VBTS kapsamında açığa satış yasağının gelmesini fırsata çeviren manipülatörlerin hisseyi yükseltmekte zorlanmadığı iddia ediliyor. Uzmanlar yatırımcıların bu seviyelerde dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederken, hissenin aşırı risk bölgesinde olduğu vurgulandı. 

SMART saat 11:56 itibariyle %14.44 oranında yükselişle 11.41 liradan, defter değerinin tam 5 katının üzerinde işlem görerek günün en çok primlenenleri arasına girdi.