Şişecam, 4'ü halka açık 5 şirketle birleşme görüşmelerine başladı

Şişecam, faaliyetlerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla Anadolu Cam, Denizli Cam, Trakya Cam, Soda Sanayi ve Paşabahçe Cam ile birleşme görüşmelerine başlandığını duyurdu

BORSAGUNDEM.COM

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören 5 çimento şirketinin tek çatı altında toplanma kararının ardından benzer bir birleşme hamlesi cam sektöründe faaliyet gösteren şirketlerden geldi.

Halka açık Anadolu Cam (ANACM), Denizli Cam (DENCM), Trakya Cam (TRKCM), Soda Sanayi (SODA) ve halka açık olmayan Paşabahçe Cam, Şişecam (SISE) bünyesinde birleşme niyetiyle görüşmelere başladı.

Konuyla ilgili açıklama Şişecam tarafından yapıldı. Açıklamada, Şişecam Yönetim Kurulu'nun uzun dönem stratejileri ve küresel piyasalardaki rekabetçi hedefler doğrultusunda verimliliği, etkinliği, yalınlığı ve çevikliği sağlamak amacıyla ortaya çıkacak potansiyel güç birliği değerlendirilerek, Şişecam'ın faaliyetlerinin tek bir çatı altında toplanmasına karar verildiği ifade edilirken, ilgili mevzuatlar çerçevesinde birleşme işlemlerine ilişkin şirketler arasındaki görüşmelerin başladığı kaydedildi.

Şişecam ayrıca, şirket birleşmeleriyle ilgili 31 Ocak günü 09.00'da bir telekonferans düzenleneceğini duyurdu.

Türkiye'nin en köklü sanayi kuruluşlarından

Şişecam, Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle 1935 yılında İş Bankası tarafından kuruldu. 150 ülkeye ihracatı ve 14 ülkedeki faaliyetleriyle küresel bir oyuncu niteliği taşıyan Şişecam Topluluğu, yurt içinde 16, yurt dışında 27 olmak üzere toplam 43 üretim tesisinde 22 bin çalışanıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Şişecam Topluluğu’nun satışlarının % 60’ını uluslararası satışlar oluşturuyor.

Halka açık 5 çimento şirketinden birleşme hamlesi