Sinpaş GMYO operasyonuna BIST el koydu

Borsa İstanbul, Sinpaş GMYO hisselerini bir ay süreyle açığa satış ve kredili işleme kapattı

BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Üç ay gibi kısa sürede yüzde 100’ün üzerinde prim yapan ve 40 kuruştan 83 kuruşa kadar yükselen Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ndaki (Sinpaş GMYO) operasyona Borsa İstanbul el koydu!

Sinpaş hisselerinde 1 ay süreyle Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı önleyici tedbiri getirildi.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamada şu detaylara yer verildi: “Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5 inci ve 6 ncı maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (SNGYO.E) payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle SNGYO payında 23/08/2019 tarihinden itibaren 1 ay süreyle Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı önleyici tedbiri uygulanacaktır.”

OPERASYONU YAPAN İSİMLER

Hissede yapılan operasyonun merkezinde halka açık San-El Mühendislik’i satın alarak borsaya dönüş yapan eski borsa oyuncalarından Abdurrahman Yıldırım’ın olduğu borsa kulislerinde konuşuluyor. Hüseyin Ortayatırmacı ve Ömer Celep’in de Yılıdırım’ın destekçileri arasında olduğu söyleniyor.   

AMAÇ BEDELLİ SERMAYE ARTIRIMI

Zarar üstüne zarar açıklayan sermayesinin yarısından fazlasını kaybeden ve defter değeri 36 kuruş olan Sinpaş GMYO hisselerinde yapılan operasyonun perde arkasında bedelli sermaye artırımının yattığı söyleniyor. İddialara göre, hisse 1 lira seviyesine çekildikten sonra şirket bedelli sermaye artırımı için gerekli girişimleri başlatacak!

SNGYO: Tedbir geldi hisse çakıldı

BIST'ten Sinpaş Gayrimenkul'e tedbir kararı