Siirtli Fevzi ve Malatyalı Turgut hisse pazarlıyor iddiası

Borsa çevrelerinde ‘Şark kurnazı’ olarak tanınan Siirtli Fevzi ve Malatyalı Turgut’un düşük fiyatlardan topladığı hisseleri komisyon karşılığında pazarladığı öne sürülüyor

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Borsada ismi birçok manipülasyonla anılan Siirtli Fevzi ve Malatyalı Turgut’un komisyon karşılığında Ral Yatırım Holding hisselerini pazarladığı öne sürülüyor. Kısa sürede 1 liradan 4 lira seviyesine kadar hızlı bir yükseliş kaydeden Ral Yatırım Holding hisselerinde son dönemde önemli bir gelişme ve beklenti olmamasına rağmen olağandışı fiyat ve miktar hareketleri yaşanıyor. Borsa kulislerine sızan iddialara göre düşük fiyattan toplanan hisseler aracı kurumlarda çalışan dealerlar üzerinden yatırımcılara pazarlanıyor. Dealerların sattıkları hisseler için de yüksek miktarda komisyon aldığı öne sürülüyor.

BİSAŞ TEKSTİL’İN İSMİ RAL YATIRIM HOLDİNG OLDU

Mali yapısı bozulduğu için faaliyet gösteremeyen, bu yüzden de Gözaltı Pazarı’na (Yakın İzleme) atılan Bisaş Tekstil el değiştirdikten sonra ismi Ral Yatırım Holding’e dönüştürülmüştü. Şirket daha sonra Yakın İzleme Pazarı’ndan çıkarılarak hisseleri bir üst pazarda sürekli işlem gören hale getirilmişti.

HİSSELERİN DEFTER DEĞERİ 1 LİRA

Ral Yatırım Holding hisselerinin defter değeri 1 lira seviyesinde. Uzun süredir bu tahtada hisse toplayan, piyasada ‘Şark dolandırıcıları’ olarak tanınan Siirtli Fevzi ve Malatyalı Turgut’un 4 liranın üzerinden komisyonla hisse pazarlamaya başladığı ileri sürülüyor.