Senkron Güvenlik 1 aylık kazancı 1 günde kaybetti

Senkron Güvenlik hisseleri Cumhurbaşkanı'nın 'özel güvenlik' açıklamaları sonrası sert düştü. Şirket algı kurbanı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adliye baskını sonrasında, özel güvenlik ile ilgili yorumları Borsada işlem gören güvenlik şirketlerini vurdu. Akdeniz Güvenlik hisseleri açıklamalar sonrasında yüzde 10 düşüşle 4,48 TL'yi gördü. Toparlanan hisseler 4,78 TL'de ve yüzde 4 kayıpla güne devam ediyor.

Borsa ile 1 ay önce tanışan bir diğer güvenlik şirketi Senkron Güvenlik hisseleri ise yüzde 15,37'lik sert düşüşle 5,23 TL fiyatla taban oldu. 5,25 TL fiyatla halka arz edildikten sonraki 1 aylık süreçte sürekli yükselerek 6,20 TL zirves fiyatına ulaşan hisse, buradan sert düştü. Yaşanan bu düşüşle hisse, 1 aylık kazancını 1 günde geri vermiş oldu. Ancak Senkron Güvenlik hisselerindeki kaybın, haberin yatırımcı tarafında farklı algılanması nedeni ile arttığı belirtiliyor. Senkron Güvenli faaliyet konusu olarak, yurtiçi ve yurtdışında elektronik güvenlik sistemlerinin keşif ve analizi, tasarımı, projelendirilmesi, montajı ile ilgilenen bir şirket. Özel güvenlik ve koruma sağlayan bir şirket olmaması nedeniyle yaşanan düşüşün algı yanılmasından kaynaklandığı borsa çevrelerinde dile getiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Sadece adalet saraylarında değil, birçok kurumlarda artık özel güvenlik bana göre tarih olmalıdır'' açıklamasını dün yapmıştı.

Senkron Güvenlik şirketinin halka açıldıktan sonraki fiyat grafiği şöyle: