Sayılgan kardeşler birbirine girdi

Zeynep Tümer önce hisseleri sonra Kervansaray’ın yönetimini elini aldı. Kardeşi Selim Sayılgan’ı yönetimden kovdu, babasını uzaklaştırdı. Ancak iki kardeş Kervansaray Kundu Beach için kapıştı…

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER

Halka açık Kervansaray’ın kurucusu Sayılgan Ailesi’nde kardeşlerin ‘otel ’kavgası yeni bir boyuta taşındı. Kriz mahkemelik olabilir…

Geçtiğimiz yıl Selim Sayılgan’ın Kervansaray Yönetim Kurulu kararı ile tüm yetkilerinin elinden alınması ve şirketten gönderildiği haberlerinin ardından, tek yetkili olarak Ertan Sayılgan’ın kaldığı belirtilmişti. Şirket duyurusunda ise Ertan Sayılgan’ın, yetkilerini kullanma konusunda vekaletname ile kızı Zeynep Tümer'i tek yetkili kıldığı açıklanmıştı. Ancak çok geçmedi, baba Sayılgan nazikçe ‘şeref başkanı’ ilan edilerek deyim yerindeyse kızağa çekildi.

ÇATIŞMANIN ADRESİ, KERVANSARAY KUNDU BEACH OTEL

Yüzde 67 gibi yüksek bir pay oranıyla Kervansaray Yatırım Holding’in ‘tepe’sine oturan Zeynep Tümer’le, binlerce yatırımcıyı mağdur ettiği bilinen ve 10 ay önce uğradığı silahlı saldırıdan yara almadan kurtulan Selim Sayılgan arasındaki çekişme, bu kez de şirkete ait Kervansaray Kundu Beach Otel’de patladı.

ZEYNEP TÜMER, SELİM SAYILGAN’I KANUNA AYKIRI DAVRANMAKLA SUÇLADI!

Selim Sayılgan’ın 2013’te Kervansaray patronuyken Kervansaray Kundu Beach’i International Kervansaray Hotel AŞ’ye kiralaması, Holding’de ipleri eline geçiren Zeynep Tümer’e takıldı. Tümer, daha önce imzalanan kira sözleşmesini reddetti. 19 dönüm üzerinde kurulu tesisin işletmesini, erkek kardeşinin firmasına vermedi. Tam aksine karşı tarafı kanuna aykırı davranmakla suçladı. Tümer’in sert tavrı Ertan ve Selim Sayılgan’ın ‘karşı’ yazısında ortaya çıktı.

Yani Kervansaray’da manzara şu: Baba kızına-oğlu kardeşine, Tümer her ikisine karşı…

HALKA AÇIK ŞİRKETİN VARLIKLARI BAŞKA ŞİRKETE Mİ GEÇİYOR?

2016’da kötü sezon geçirdiği gerekçesiyle 8 ay turizme kapatılan ve o dönem yapılan açıklamayla 2017 yaz sezonunda yeniden faaliyete alınacağı belirtilen dev turizm tesisinin Sayılgan tarafından kurulduğu söylenen International Kervansaray Hotel AŞ’ye kiralanması konusu, karşılıklı ihtarnamelerle savaşa döndü. Kriz, 'halka açık şirketin varlıkları', kulislerde konuşulan, “Selim Sayılgan’ın şirketine taşınıyor” iddialarını da beraberinde getirdi.

KERVANSARAY YATIRIM HOLDİNG’DEN KİRALAYANA İHTAR

Aslında olayın bu derece gerginleşmesi, Zeynep Tümer’in yönetim kurulu başkanı olduğu Kervansaray Yatırım Holding’den ‘kiracı’ya gönderilen itirazla başladı. 23.7.2018’de International Kervansaray Hotel AŞ, Ertan Sayılgan ve Selim Sayılgan’a noter kanalıyla yollanan yazıda, Kervansaray Kundu Beach Otel’in, International Kervansaray Hotel AŞ’ye kiralanması hususunda yetkileri olmadığı halde girişimde bulundukları ihtar edildi.

SAYILGANLAR’DAN CEVABİ İHTARNAME

Taraflar da bu ihtara, ‘cevabi ihtarname’ ile karşılık verdi. İhtarnamede, “Antalya ile sınırları içinde, mülkiyeti hazineye ait, 18 bin 395 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde yer alan Kervansaray Kundu Beach Otel’in International Kervansaray Hotel A.Ş’ye kiralanması hususunda yetkimiz olmadığı halde girişimlerde bulunduğumuzu belirtmişseniz de ilgili hususta tarafınız ile International Kervansaray Hotel A.Ş. arasında 25.11.2013 tarihli kira sözleşmesinin bulunduğu tarafınızca da gayet iyi bilinmektedir” denildi.

Sözleşmenin 94. maddesi uyarınca, “Bundan sonra doğacak zararlarımızdan sorumlu olduğunuzu hatırlatmak isteriz” ifadesine yer verildi.

CEZAİ ŞART, ALACAK, TAZMİNAT…

Devamında ise özetle şunlar yazıldı:

“Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. halka açık bir tüzel kişilik olup şirketler devamlılık ilkesi gereğince şirket yetkilisinin değişmiş olması şirketin daha evvel akdetmiş olduğu sözleşmelerin geçerliliğine ve bağlayıcılığına etki etmeyecektir…

Tarafınızla akdedilen kira sözleşmesi uyarınca, sözleşme konusu otelleri beş işgünü içinde tarafımıza teslimini talep eder, aksi takdirde Sözleşmenin ihlalinden ve Sözleşme tahtından belirtilen cezai şarttan ve de bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü hak, alacak ve tazminat taleplerimizden sorumlu olacağınızı ifade ederiz…”

MAHKEMENİN AYAK SESLERİ…

İhtarnamede ayrıca Zeynep Tümer’e hitaben, “Şirketinizin yetkilisi olarak, 18.09.2017 tarihinden itibaren şirket yetkilerini elinizde bulundurduğunuzu hatırlatır, daha önce yapılan ve şirketinizi bağlayıcı tüm sözleşmeler, iş ve işlemler için müvekkillerimizi kanuna aykırı davranmakla suçlamaktan tarafınızı men ederiz” denildi.

Karşılıklı meydan okumaya, Zeynep Tümer’in sözleşmeye el koymasına yatırımcıların yorumu, “Mahkeme yolunun ayak sesleri geliyor” oldu…