SASA’nın patronu yatırımcı tepkileri üzerine düzeltme yaptı

Yatırımcıların tepkileri üzerine Sasa’nın patronu İbrahim Erdemoğlu, açıklamada teknik bir düzeltme yaptı.

BORSAGUNDEM.COM

SASA Polyester (#SASA)’nın patronu İbrahim Erdemoğlu, “Fiyat 80 liraya çıktığında, küçük yatırımcı zarar görmesin diye hisse sattım. O satıştan bu yana SASA hissesi alınmaz diyorum" dedi. SASA Polyester ve Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “SASA’nın borsada şu anda geldiği piyasa değeri beni rahatsız ediyor. Sasa hissesi çok yüksek, alınmaz” şeklindeki açıklamaları dün borsada hisselerin önce taban sonra da sert fiyat hareketleri yaşamasına neden oldu.

Yatırımcıların çığ gibi büyüyen tepkisi üzerine, SASA Polyester Yatırımcı İlişkileri’nden haberin yayınlandığı gazeteye şu açıklamayı gönderildi:

“İbrahim Erdemoğlu’na atfen, “Borsa İstanbul’da satış yaptık” ifadesi var. Söz konusu satış teknik olarak kurumsal yatırımcılara özel emirle gerçekleşen bir işlemdir. Normal seansta gerçekleşmemiştir.”

Satış özel emirle olmuş olabilir, ancak hangi patron hisse fiyatı yüksek alınmaz açıklaması yapabilir. Sermaye Piyasası Kanunu’na göre aracı kurum, banka ve portföy yönetim şirketleri bu yetkiye sahip. İbrahim Erdemoğlu kendisi sattıktan sonra yükselen hisselerin düşmesi için bu açıklamayı yaparak aslında kendisi binlerce yatırımcıyı mağdur etmiştir.

Erdemoğlu: Sasa hissesi çok yüksek, alınmaz

 

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (01/12/2022)

 

Günün önemli şirket haberleri 01/12/2022