Şampiyonlar Ligi gitti 2 dev final geldi

UEFA, 29 Mayıs'ta İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'e alındığını açıkladı. Final değişikliğine tepkiler sürerken sürpriz bir bilgi geldi.

UEFA, 2021 Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahipliği yapacak olan stadyumda değişikliğe gitti. Buna göre Manchester City ile Chelsea'yi 29 Mayıs'ta karşı karşıya getirecek olan Şampiyonlar Ligi Finali, Atatürk Olimpiyat Stadı yerine Portekiz'in Porto şehrindeki Estadio Do Dragao Stadı'nda oynanacak.

UEFA, bu kararın alınmasındaki en önemli sebep olarak İngiliz hükümetinin Türkiye'yi seyahat için kırmızı dahil etmesi olduğunu belirtti.

İNGİLİZLER, PORTEKİZ'DE YEŞİL LİSTEDE

İngiliz vatandaşları, yeşil listede bulunan Portekiz'i karantina zorunluluğu olmadan ziyaret edebiliyor.
UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alınmasına tepkiler sürerken ünlü spor yorumcu ve programcısı Ersin Düzen sürpriz bir haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

'2021 SÜPER KUPA VE 2023 ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ İSTANBUL'DA'

Düzen, attığı tweette bu sene yapılacak olan UEFA Süper Kupa'nın yanı sıra 2023'te de yapılacak olan Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da düzenleneceğini duyurdu. Düzen tweetinde şunları yazdı: "İngiltere, taraftarların ülke dışına çıkmaması için finali Wembley’e aldırmayı çok istedi. Final, yeşil listedeki Portekiz’e gitti. Türkiye’nin 2 yıldır büyük fedakarlıklarla yaptığı hazırlıkların böyle sonuçlanması üzücü. Ancak 2021 Süper Kupa ve 2023 CL Finali İstanbul’da."

Finali çıkan Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola bugün yaptığı açıklamada "Daha önce Türkiye'ye, İstanbul'a gitme şansı bulamamıştım. Şampiyonlar Ligi'nde dahi gidemedim. İlkay için İstanbul'a gitmek istiyordum ama UEFA kararını Portekiz'den yana kullandı ve bu da bizim için problem değil" dedi.

Şampiyonlar Ligi Finali Porto'da oynanacak

Şampiyonlar Ligi finali için sürpriz teklif

Süper Lig'de şampiyon olan takım, 415 milyon TL fazla kazanacak